Actual știri de TOP

Notă furată. Bacalaureatul 2018

Examenele de bacalaureat ce au avut loc în perioada 5-22 iunie, au creat revolte atât în rândul elevilor, cât și al profesorilor, care si-au scris indignarea pe retelele de socializare. Elevii au rămas nemulțumiți de test și de verificarea acestuia, care după spusele lor, a fost fără margini.

Examenele de bacalaureat 2018, au fost grele și au pus bețe-n roate, elevilor care doreau sa fie admiși la universitatea dorită. Câțiva elevi, au decis să nu tacă și să își spună părerea despre acest bac.

Covali Nicolae, absolvent al profilului uman, al Liceului „ B. P. Hasdeu” , afirmă „ Examenul la istorie a fost verificat mai prost decât sensul acestui cuvânt. Sau evaluatorii nu se gândesc la ceea ce citesc sau ei sunt ațintiți doar pe propriile principii si şabloane neconsiderând importanța creativitate a elevului. Am impresia că au încercuit punctele la nimereală, iar dacă încercuiau maxim punctaj, atunci au tăiat și au pus mai puțin de ce ? La doi itemi așa situație bizară sau poate intenționat făcută de ei. De fiecare an se comit erori în procesul de evaluare a lucrarilor, ele pur și simplu sunt controlote neserios, fără nici o stimă față de elevi, ultimii își pierd încrederea în creativitatea lor și modul unic de a gândi. Trist e faptul că Ministerul Educației așa și nu se autosesisează asupra acestor păreri a elevilor”.

Eleva absolventă al profiluli real, al Liceului Teoetic „ Mihai Eminescu”, comunică „Consider că BAC-ul, fiind un examen de evaluare a capacităților unui elev mediu, ar trebui să fie mai ușor decât a fost anul acesta. Testul din 2018 NU este unul pe care l-aș pune în categoria „mediu”, el a fost greu, astfel elevii cei mai buni abia dacă au reușit să rezolve toate exercitiile, nemaivorbind de restul elevilor(in special la matematica). BAC-ul nu mai este doar un test de evaluare a capacităților, ci este o metodă de a speria și stresa copiii, care nu face nimic altceva decât să le pună o piedică în construirea viitorului dorit”.
Mulți elevi și-au scris nemulțumirile pe rețelele de socializare, cu scopul să fie auziți.

 În raionul Drochia nu sunt elevi cu nota 10 pe linie, însă Liceul Teoretic „ Mihai Eminescu ” din or. Drochia, se mândrește cu 5 elevi care au avut 10 din oficiu la examenele de bacalaureat. Elevii care nu au susținut examenele, au șansa de a le susține la sesiunea reptată ce va avea loc în perioada 16- 20 iulie 2018.

Taguri