Actual știri de TOP

Mâine toate școlile și grădinițele își vor sista activitatea

Din cauza condițiilor meteo nefavorabile 510 elevi din trei raioane și UTA Găgăuzia nu au ajuns la ore. Astăzi, la ședința comisiei pentru situații excepționale, a fost luată decizia că mâine toate grădinițele și școlile din țară își vor sista activitatea.

Șeful Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Mihail Harabagiu, a declarat la ședință că nici o localitate din țară nu a fost deconectată de la energia electrică. Potrivit lui Harabagiu, pe unele trasee a fost sistată circulația rutieră pentru a permite drumarilor să desfășoare lucrări de deszăpezire.

Anatol Usatâi, secretar de stat la Ministerul Economiei și Infrastructurii, a afirmat că circulația rutieră este dificilă pe mai multe drumuri din sudul țării, în special pe traseul Hâncești-Leova-Cantemir-Cahul-Giurgiulești, Leova-Cantemir-Cahul și Vulcănești-Cahul-Taraclia.

Potrivit lui Usatâi, în procesul tehnologic, de la prima oră a acestei dimineți, au fost antrenate 213 utilaje speciale și 250 muncitori rutieri, care au folosit peste 1200 tone de material antiderapant.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, precipitațiile sub formă de ninsoare și lapoviță, de intensitate diferită, se vor menține până la sfârșitul săptămânii curente.

sursă- diez.md

Adiaconiței Iuliana

"Cu mine se petrece ceva:o viață de om"

Adaugă un comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.