Actual

Invazie de vulpi în s. Fântânița. Locuitorii se tem de apariția unor focare de rabie

Satul Fântânița este terorizat de vulpi. Locuitorii se plâng că aceste animale le pustiesc cotețele, le mănâncă pasările domestice, multe din ele pot fi văzute chiar și ziua cum umblă nestingherit pe străzile satului. Numărul vulpilor este în continuă creștere, multe din ele și-au făcut adăpost în gospodăriile părăsite din sat.  

„În ultimul timp sunt mai multe cazuri când vulpile ne fură păsările. Tot mai des sunt văzuţi şi șerpii. Cel mai frecvent, aceste animale se adăpostesc în casele părăsite. ”

Oamenii se tem că vulpile ar putea provoca apariția unor focare de rabie.

„Vulpii la noi mișună, două nopți în urmă de patru ori am ieșit am văzut o vulpe tinerică.”

„Aici fel de fel, și murdărie și câini, și vulpi și fel de fel de animale. Nu te poți apară de ele nu poți ține o găină lângă casă. ”

„Pe drum este un aer așa neplăcut. Vulpea transmite câte boli, la oameni la copii. ”

Autoritățile locale susţin că, din motive de securitate, nu pot dispune vânarea vulpilor pe teritoriul localității.

„Eu m-am adresat la vânători, în sat care activează, de la asociația vânătorilor din Drochia. Lor nu le se permite, numai cu poliția, dar și poliția nu vrea să ia responsabilitatea. Ieșirea din situaţie este să prindem vulpile şi la trei sute de metri de sat să le împuşcăm”, a declarat Veaceslav Babuci, primarul satului Fântânița.

Potrivit Societăţii vânătorilor, numărul vulpilor din Moldova s-ar ridica la 50 de mii, iar cifra creşte de la an la an. În mod normal, pe o mie de hectare trebuie să fie cel mult trei vulpi. În țara noastră acest indice este depășit de zeci de ori.

Jitaru Cristina

La orice ușă închisă, există o fereastră pe care o poți deschide. Nu există nimic imposibil, totul se poate realiza, voință să fie.

Adaugă un comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.