Actual Ora poliției știri de TOP

Lilu : „ Oameni buni de ce urcați la volan când au urcat multe grade în cap”

În urma accidentului, ce a avut loc la data de 05.10.2019 la Drochia , a avut de suferit și mama prezentatoarei TV Lilia Ojovan. Femeia se află în stare stabilă, la spital.

„ Acum vreau să o țin în brațe pe Mama să îi dau putere și să îi zic că totul va fi bine, durerea și spaima va trece. E în reanimare acum. Ieri era la serviciu în ambulanța care stătea pe marginea drumului așteptand în mașina defectată să vină o altă mașina să îi ia. A ajuns mai repede însă în ei un șofer băut, care a intrat cu viteză în ei. Colegul de muncă al mamei, șoferul, alături de care au stat ieri toată ziua și au glumit … astăzi e mort. Mie deja îmi e frica de telefoanele matinale, ultima dată când m-a trezit Mătușa Dunea a fost cand fratele meu, Andrușa a murit, tot într-un accident provocat de un șofer beat. Cât mai poate continua. ‼️Oameni buni de ce urcați la volan când au urcat multe grade în cap‼️ Când o strângeam de mâna înainte de tomografie mama mi-a zis – iată de ce viața trebuie trăită “po polnomu”. Trăiți în bucurie alături de oamenii voștri dragi. Și da, puneți mâna pe telefon și sunați-vă mamele, spuneți-le că le iubiți ”, scrie Lilu . 

 

La acest caz, a comentat și Ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Ala Nimerenco „ Exprim sincere condoleanțe familiei șoferului ambulanței decedat tragic noaptea în accidentul de la Zgurița-Drochia Banari Valeriu. Este al doilea caz în lanț, când un șofer beat criță se urcă la volan și conduce. Nu pot să cred că nimeni nu a încercat să-l oprească pe acel tânăr. Rezultat – tamponarea în viteză nebună a unei ambulanțe staționate, soldată cu un deces și 5 spitalizări, dintre care 3 sunt cadre medicale. Eu cred că trebuie înăsprite toate regulile și de primire a permisilui auto, dar și sancționare pentru încălcarile comise. Beat la volan – retras permisul pe viață.

 

 

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, indignat de numărul extrem de mare de accidente rutiere, a scris pe o rețea de socializare : „ Situația pe drumurile naționale a devenit nu doar gravă, dar extrem de periculoasă. Numărul crescut de accidente rutiere din ultima perioadă, soldate cu zeci de răniți și cu oameni morți, inclusiv copii, trezește un grad înalt de îngrijorare. Se cer luate măsuri urgente, severe, concrete, de maximă eficiență, pentru a pune capăt acestor tragedii…Eu, la rândul meu, voi introduce subiectul siguranței în trafic pe agenda următoarei ședințe a Consiliului Suprem de Securitate. Voi cere identificarea factorilor care s-au făcut vinovați de degradarea situației și voi solicita un plan de acțiuni foarte dure și de maximă responsabilitate, un plan care să fie aplicat cât mai repede posibil. Datoria statului este să asigure protecția cetățenilor și mă voi ocupa personal ca această protecție să fie asigurată la un nivel înalt. Nu se mai poate tolera iresponsabilitatea și haosul care se înregistrează în prezent. ”

Aducem la cunoștiință ca accidentul a avut loc la data de 5 octombrie, unde două automobile au fost implicate în accident, un automobil și o ambulanță, șoferul căreia, un bărbat de 53 de ani, a decedat pe loc. Alte trei persoane care se aflau în ambulanță și șoferul mașinii, un tânăr de 20 de ani, au ajuns în reanimare.