Actual Generația X Mușchi

Liga Campionilor UEFA 2018-2019

 Liga Campionilor UEFA, numită până în 1992 Cupa Campionilor Europeni începe în acest an pe data de 18 septembrie a anului curent. Actualmente competiția consistă din trei tururi de calificare, un stadiu de competiție în formatul grupelor (unde echipele vor juca în maniera disputării campionatelor interne: un meci pe teren propriu, unul în deplasare), iar apoi patru tururi finale eliminatorii. Toate disputele de calificare și cele eliminatorii se dispută în format tur/retur, cu excepția finalei, care este o singură partidă jucată la o locație predeterminată.

După tragerea la sorți, pentru sezonul 2018/2019 s-au format următoarele grupe: Grupa A: Atletico Madrid, Borussia Dortmund, AS Monaco, FC Bruges; Grupa B: Barcelona, Tottenham, PSV Eindhoven, Inter Milano; Grupa C: PSG, Napoli, Liverpool, Steaua Roșie Belgrad; Grupa D: Lokomotiv Moscova, FC Porto, Schalke 04, Galatasaray; Grupa E: Bayern München, Benfica Lisabona, Ajax Amsterdam, AEK Atena; Grupa F: Manchester City, Șahtior Donețk, Lyon, Hoffenheim; Grupa G: Real Madrid, AS Roma, ȚSKA Moscova, Viktoria Plzen; Grupa H: Juventus, Manchester United, Valencia, Young Boys Berna.

Real Madrid este cel mai de succes club din istoria competiției, câștigând trofeul de treisprezece ori, inclusiv primele 5 ediții. Cluburile Spaniole au cele mai multe trofee cumulativ (18), urmate de cele, engleze și italiene (câte 12). Competiția a fost câștigată de 22 de cluburi diferite de-a lungul timpului, 12 dintre care au câștigat-o de mai multe ori. De când competiția și-a schimbat denumirea și structura în 1999, Real Madrid este unicul club care a reușit să câștige în trei ediții consecutive trofeul și Campioana en-titre, care a câștigat pentru a treisprezecea oară trofeul, în finala jucată la Kiev, împotriva celor de la Liverpool.

Reporter: Teo MOCANU