Sfaturi știri de TOP

Laminarea părului în condiții casnice

Fiecare femeie visează să aibă un păr rezistent, ușor de aranjat, lucios și mătăsos. Din cauza folosirii frecvente a uscătorului de par, a plăcii pentru îndreptarea părului, ondulătorului, fixativului, razelor solare și mulți alți factori negativi, părul nostru devine rebel și greu de controlat. Nu este greu să obții un păr bine aranjat în condiții casnice. Soluția ar fi  laminarea cu gelantină.

Laminarea este o procedură prin care firul de păr este protejat de o substanță specială, care îl îngroașă și îl face să arate sănătosNu este doar o procedură prin care să îi dai volum și strălucire părului, ci îl și protejezi de factorii externi, precum praful sau razele ultraviolete, în plus, te scapă de vârfurile despicate și de firele de păr rupte.

Instrucțiune:
Într-un bol de sticlă adaugă o lingură de gelatină și toarnă peste ea trei linguri de apă călduță (fiartă). Dacă ai părul foarte lung sau foarte gros, mărește cantitățile de trei ori: adaugi trei linguri de gelatină și nouă linguri de apă. Amestecă bine ingredientele după ce obții o pastă omogenă, acoperă bolul, pentru a nu se răci. Cât lași gelatină să se dizolve, spală-te pe cap cu șampon, aplică balsam și clătește părul bine. Dacă au trecut aproximativ 20 de minute de când ai amestecat ingredientele, adaugă și jumătate de lingură de balsam în compoziție, amestec-o din nou și aplic-o pe părul ud, la distanță de 1 cm de rădăcină. Este important să nu aplici această substanță pe scalp sau la rădăcină. După ce ai terminat, pune-ți o pungă de plastic pe cap și încălzește-ți părul cu un prosop și un uscător pentru aproximativ 10 – 15 minute. Cu masca de gelatină trebuie să stai aproximativ 45 de minute, după care spală-te pe cap cu apă. Rezultatul va fi vizibil după prima aplicare, după care efectul se va intensifica.

Before vs after

Laminarea părului trebuie făcută o dată pe săptămână, timp de aproximativ două luni!