Actual

Iulian Filip a împlinit 70 de ani. Concert jubiliar la Drochia

Recent, Biblioteca raională ”Iulian Filip” din Drochia, împreună cu profesorii de limbă și literatură română au organizat un concert în cinstea jubileului de 70 de ani a poetului Iulian Filip care a fost gazda evenimentului, alături de Vasile Romanciuc, Ianoș Țurcanu și Aurelian Silvestru.

O muncă extraordinară a depus profesoara Lefter Marina, care predă la I.P. L.T„B.P.-Hasdeu” și Gimnaziul Țarigrad, care a organizat acest eveniment, punând în funcțiune atât elevii claselor a 10-a și a 12-a cât și a celor mai mici, clasele întai și clasa 8-9-a. Aceștia au prezentat poezii din creațiile scriitorului, scenente și cântece. Prezentatori la acest eveniment au fost Daniela Furtună care și-a exprimat părerea:  “A visat întotdeauna la o carte pe care să o citească de rând cu copii și părinții.

Iulian Filip, poetul din Sofia a fost oaspetele de onoare la Biblioteca Raională din Drochia, ce-i poartă numele, împreună cu „garda sa de corp”: Vasile Romanciuc, Ianoș Țurcanu și Aurelian Silvestru. Poetul a rămas surprins de  tinerele noastre talente, precum Nicolae Covali, elevi din clasa a 12-a la I.P. L.T”B.P.-Hasdeu” care au spus poezii și au cântat câteva piese.

Menționăm că Iulian Filip este originar din satul Sofia, raionul Drochia, însă la moment trăiește în Chișinău.

 

Taguri

Marcoci Maxim

Nu încerc să sar mai sus decât pot, dar încerc să mă depășesc mereu.

Adaugă un comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.