Actual știri de TOP

(FOTO/VIDEO) ZePreședinte ca simbol al democrației în stil Ucrainean

Astăzi, 20 mai, carismaticul artist, Vladimir Zelenski, a fost inaugurat la Kiev în funcția de președinte al țării, câștigând oponentul său la alegerile prezidențiale din 21 aprilie anul curent cu 73,22 % din voturile cetățenilor.  În timpul inaugurării, a propus inițiativa dizolvării Radei Ucrainești cât și oferirea cetățeniei ucrainene tuturor doritorilor care sau născut în Ucraina. Noul președinte consideră că sarcina sa primordială este închierea războiului și a vărsării de sânge din regiunea Donbass.

În timpul discursului Zelenski a vorbit în ambele limbi ucraineană cât și în rusă, probabil să fie auzit și la Moscova. Mesajul său a fost despre eliberarea marinarilor ucraineni luați ostatici în Federația Rusă dupa incidentul din strâmtoarea Kerci în noiembrie, anul trecut.

Președintele a mai cerut Radei să aprobe legea de a anula imunitatea parlamentară, de a introduce urmărire penala pentru îmbogățire ilegală și dubioasă, modificarea codului electoral, să fie liste transparente la alegeri, concedierea procurorului general, ministrului apărarii și a șefului securității a Ucrainei.

Vladimir Zelenski a sugerat administrației publice să nu atașeze pe peretele biroului de serviciu imaginea sa, argumentând că fotografia președintelui nu este icoană și însăși președintele nu este idol. Dacă totuși doresc tablouri pe peretele biroului, să ataseze imagini cu familia și copii, astfel când vor dori să emite o lege, să privească în ochii acestora.

Într-un final, dupa ceremonia oficială a inaugurării și a discursului său, acesta a devenit al șaselea președinte a Ucrainei, totodată primind obligațiile de comandant suprem al armatei.

Dupa inaugurare, Zelenski a ales să se întâlnească cu cele 50 de delegații internaționale care au asistat la eveniment, pentru a primi din parte acestora mesaje de felicitare cu ocazia intrarii în functia de președinte.

PS: Un caz inedit, fenomenal și unical în lume cu devenire a presedinte a unui artist tânar, fără experiența politică, plin de energie și entuziasmat pentru propriul popor și dezvoltarea Europeana a țării sale. Acest eveniment politic ne demonstrează că în țara vecină există democrație, se respectă dreptul la vot și alegerile sunt corecte. Îi dorim domnului Zelenski să pășească cu dreptul în cariera sa politică.  Noi vom urmări cu ochii în patru actiunile lui pentru a prelua o experiență pozitivă și progresivă a dezvoltării unei țări contemporane cu valori europene, avem ce învața de la el.

 Matiasz Corvin

Jitaru Cristina

La orice ușă închisă, există o fereastră pe care o poți deschide. Nu există nimic imposibil, totul se poate realiza, voință să fie.

Adaugă un comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.