Actual știri de TOP

(FOTO/VIDEO) Potop în Japonia. Milioane de oameni evacuați din calea apelor

Vremea rea face zeci de victime în Japonia, unde zone întregi sunt sub ape. Inundațiile devastatoare au cauzat cel puțin 76 de morți și 92 dispăruți, potrivit unui bilant actaulizat. Potrivit CNN, au fost forțați să își părăsească locuințele  2 milioane de oameni.  Eforturile de salvare sunt acum contracronometru, pentru că în zonele calamitate nu mai este nici apă curentă, nici electricitate. 

Cel puțin 76 de persoane au murit și alte 92 sunt date dispărute, iar sute de case au fost distruse de ape.  În total 8 prefecturi, inclusiv, Kyoto și Hiroshima, au fost afectate de ploile record din ultimele zile.

Soldați au fost trimiși să evacueze oamenii din calea apelor. Au fost mobilizați 48.000 de soldați, pompieri și polițiști să evacueze oamenii din calea apelor iar autoritățile au emis ordin de evacuare pentru 4,72 de milioane de oameni, relatează The Guardian.

În unele zone, inundațiile care au luat case și mașini au fost comparate cu tsunami.

Jitaru Cristina

La orice ușă închisă, există o fereastră pe care o poți deschide. Nu există nimic imposibil, totul se poate realiza, voință să fie.

Adaugă un comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.