Actual Evenimente Generația X

(FOTO/VIDEO) Două săptămâni de evenimente culturale dedicate Zilei Internaționale a Monumentelor și Siturilor

Secția Cultură a Consiliului Raional Drochia a lansat o campanie de informare și sensibilizare a societății vizavi de importanța, protejarea și valorificarea patrimoniului cultural material din raionul Drochia. Timp de 2 săptămâni în mai multe localități din raion sau desfășurat activități dedicate Zilei Internaționale a Monumentelor și Siturilor.

Ziua Internațională a Monumentelor și Siturilor se sărbătorește în fiecare an la data de 18 aprilie, zi aprobată în cadrul celei de a 22-a Conferință Generală a UNESCO  din 1983. În acest context, Secția Cultură a Consiliului Raional Drochia a lansat o campanie de informare și sensibilizare a societății vizavi de importanța, protejarea și valorificarea patrimoniului cultural material din raionul Drochia. Pe parcursul a 2 săptămâni în mai multe localități din raion sau desfășurat activități dedicate Zilei Internaționale a Monumentelor și Siturilor (simpozioane științifice, comunicate, lecții de informare în instituțiile de învățământ, mese rotunde), în cadrul acestor evenimentelor s-a discutat despre importanța patrimoniului cultural material din raion, despre starea actuală a acestora, despre oportunități de restaurare și punere în valoare a monumentelor ce sunt incluse în Registrul Monumentelor de stat și au statut de monumente ocrotite de stat.

Totodată în localitățile din raionul Drochia a fost demarat și o campanie de salubrizare și amenajare a  monumentelor de for public și scuarul acestora.

Pentru a face o vizită virtuală a muzeelor, monumentelor, obiectivelor turistice din raion vă invităm să vizionați un filmuleț realizat de echipa CioFilm ,,Prin istorie și cultură spre viitor’’.

Jitaru Cristina

La orice ușă închisă, există o fereastră pe care o poți deschide. Nu există nimic imposibil, totul se poate realiza, voință să fie.

Adaugă un comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.