Actual știri de TOP

(FOTO/VIDEO) Dezastrul din Australia nu poate fi stopat!

A ars pădurea Amazoniană, a ars Siberia şi acum arde Australia. Cerul metropolei australiene Sydney este întunecat de fumul și de cenușa rezultate, în urma unui vast incendiu izbucnit în partea de sud-est a țării, care s-a soldat cu pierderi enorme de vegetaţie, animale şi locuinţe.

Incendiul localizat în Munții Albaștri, un lanț muntos situat la circa o sută de kilometri de Sydney, a aruncat cel mai mare oraș al țării în semi-întuneric, cerul fiind acoperit de un strat de nori cu o nuanță roșiatică.

În Australia, bilanţul în acest moment indică cel puţin 20 de persoane decedate, alte câteva zeci date dispărute şi peste 1.500 de locuinţe mistuite de flăcări de la începutul sezonului de incendii din septembrie. Există temeri că specii întregi de plante și de animale au fost distruse în totalitate de foc, în condițiile în care se estimează că de la începutul dezastrului au pierit 500 de milioane de animale.

Zeci de mii de turişti se grăbesc să fugă din calea focului, în timp ce nave militare şi elicoptere au pornit misiunea de salvare a altor mii de persoane captive ale flăcărilor.
Australienii nu pot răsufla uşuraţi nici în următoarele zile când vor avea parte de peste 40 de grade la umbra dar şi de vânt puternic în zonele afectate. Aşadar autorităţile se aşteaptă ca incendiile să crească în intensitate şi se pregătesc pentru ce este mai rău.

Stingerea incendiilor este aproape imposibilă în acest moment, mai ales că prognoza meteo arată că prima ploaie ar putea veni abia săptămâna viitoare.