Actual Evenimente Generația X știri de TOP

(FOTO/VIDEO) Competiția națională de dans sportiv „Cupa Nordului” organizat la Drochia

Dansatorii de la Clubul de Dans Sportiv „Imperia”, au făcut un eveniment la Drochia, ce nu s-a mai văzut până acum. Frații Daniela și Iulian Zaporojan au demonstrat că totul e posibil, voință să fie.

La data de 9 martie, în incinta Școlii Sportive din or. Drochia s-a desfășurat prima competiție națională de dans sportiv cu genericul “Cupa Nordului”, la care au participat dansatori din diferite colective membre a Federației de dans sportiv din Rebublica Moldova, precum: Afor, Codreanca, Nika Dance, Carma Dance (Chișinău), Triumf Plus (Orhei), Grație și Fenix (Bălți), Tandem (Chișinău). Evenimentul a fost organizat de către clubul de dans sportiv “Imperia”.

“ Timp de 6 ani am tot visat la acest eveniment, dar tot nu era să fie, pentru că presupune o responsabilitate foarte mare: trebuie să ai o sală dotată, care permite dansatorilor să execute mișcările, lumini, loc spațios, arbitri. Astfel de competiții se organizează mai mult la Chisinău, și nu toți au posibilitate să participe, pentru că asta presupune careva investiții, deaceea am hotărât că o competiție la Drochia ar fi binevenită atât pentru cei de la nord cât și pentru cei din Chisinău, care nu au vizitat niciodată orașul Drochia. Cu ajutorul părinților care s-au implicat activ, am reușit  până la urmă să avem un rezultat bun și emoții de nedescris.
Evenimentul în sine a fost o adevărată sărbătoare dedicată dansului, prin intermediul căreia am atras atenție asupra frumosului, asupra artei”, a declarat Daniela Zaporojan pentru buzz.md.

Prestația dansatorilor a fost una de excepție și apreciată de toți cei prezenți la eveniment. În total, au participat 300 de copii, cei mai mici participanţi avâd vârsta de doar 3 ani. La sfârşit, participanţii au primit diplome, medalii, trofee și cadouri.

“Cursurile de dans îi educa pe copii încă de mici în echilibrul propriului corp, sincronizarea mișcărilor în ritmul muzicii, eleganța în mișcare și nu în ultimul rând, pregătirea pentru a lua parte la viața socială și a-și face noi prieteni. Un club de dans, o școală de dans înseamnă cadrul organizat care asigură practicarea unor exerciții adecvate nivelului de vârstă, având la bază programe specifice de curs și instructori calificați”, a menționat Iulian.

Pe parcursul a 6 ani Clubul de dans sportiv “Imperia” a organizat la Drochia 4 concerte și au  participat la numeroase concursuri atât în țară, cât și înafara țării.

Sursa video/https://www.facebook.com/delia.sidletchi/videos/549840675502769/