Generația X

( FOTO) Drochianul Eugen Prisacari apare în videoclipurile lui Kapushon

În mod sigur, cu toții ne naștem diferiți, atât ca aspect fizic și însușiri morale, cât și ca ceea ce suntem ca individualități, cu haruri și aptutidini personale.  Asociăm de cele mai dese ori talentul cu arta scrisului, actoria, sau cu vocea deosebită. Aceste aptitudini, fiind urmate de oameni, stau la baza unor adevărate valori ale existenței umane.

Cînd auzi oamenii cum vorbesc despre talentele lor, nu poți să treci cu vederea pasiunea și fericirea din ochii lor. Sunt fericiți și trăiesc pentru ceea ce  pot face cel mai bine.

Un exemplu de astfel de om este Prisacari Eugeniu din or. Drochia. Finisînd Liceul Teoretic “B.P.-Hasdeu” din or. Drochia, urmează Academia de Muzică Teatru și Arte Plastice din or. Chișinău.  Are multe reușite pe scenă și datorită harului său, a jucat în rolurile principale în videoclipurile pieselor lui Kapushon “Plîngi iubito” și “Stilu’ meu”.

Ce te-a făcut să alegi actoria?

“Poezia m-a făcut, mai exact poeziile lui Eminescu.”

Ce înseamnă pentru tine teatrul?

“Posibilitatea, mai bine zis șansa de a pune întrebări oamenilor, adică, de a-i pune pe gînduri, de a le transmite un mesaj. Scena pentru mine e locul unde pot să-mi exprim viziunea subiectivă și esența condiției mele.”

Pentru un loc de muncă mai bine plătit, ai renunța la scenă?

“Nu am venit cu scopul să mă fac bogat, în genere, arta în Moldova se face din entuziasm, cei care se vor gîndi la cîștig financiar în meseria asta, nu vor izbuti niciodată, dar dacă muncești mult și te faci un bun profesionist, vei fi apreciat și de foame nu mori.”

Cum s-a schimbat viața ta după ce te-ai filmat în videoclipurile lui Kapushon?

“Nu cred că e evenimentul schimbător în experiența mea de până acum,  erau altele mai importante, cum ar fi vreun examen la actorie sau la vreo altă disciplină, care sunt 12 la număr și toate strict utile pentru profesie, al de dans, canto, lupte, etc. Clipul a fost o experiență și o posibilitate de a-mi aplica cunoștințele în afara academiei, a fost un platou de filmare, unde nu era profesorul care sa te îndrume ci regizorul, care nu te ajuta ci doar îți cerea, și tu trebuia să execuți, n-am întâlnit nicio dificultate, am înțeles cât de importantă e școala de actorie,  s-ar părea că e simplu, dar…cine așa crede nu are decât să încerce și să se convingă.”

 

 

 

Adiaconiței Iuliana

"Cu mine se petrece ceva:o viață de om"

Adaugă un comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.