Ora poliției Sfaturi știri de TOP

(FOTO) Un copil de 7 ani a fost atacat de o haită de câini vagabonzi. Cum poți să te aperi de maidanezi atunci când ești agresat/ă?

Câinii maidanezi sunt o problemă majoră pentru locuitorii orașului Drochia, care din păcate rămâne a fi o problemă nerezolvată. Din anul 2017 până în prezent, la Spitalul „Nicolae Testemițanu” din or. Drochia s-au adresat 200 de persoane care au fost rănite de către câini și 25 % s-au tratat la domiciliu.

Vineri, 26 octombrie, în ograda Liceului Teoretic „ Mihai Eminescu”, or. Drochia, un copil în vârstă de 7 ani a fost atacat de o haită de 6-7 câini. Din fericire, copilul era îmbrăcat în geacă groasă, ce nu a permis,  colții câinilor să ajungă la piele, dar din păcate au avut de suferit piciorele copilului. Fiind înconjurat de câini, copilul a fost dat la pământ de 3 ori, fiind neajutorat. Pe lângă răni, copilul s-a ales și cu o sperietură grozavă.

Autoritățile locale caută metode de soluționarea acestei probleme, dar cert este faptul că problema continue să persiste.  Iar pentru că niciodata nu știi când după colț poți fi atacat, uite câteva sfaturi care te vor ajuta pe tine și pe copilul tău să te aperi de câinii agresivi.

În momentul în care un câine vine brusc spre tine e semn că vrea să te atace, în niciun caz să nu fugi. Dacă fugi, devii victimă. E bine să te duci tu spre câine. E bine să ţipi, să ai ceva cu care să-l loveşti, efectiv să sperii tu câinele. De aproape 4-5 ani există nişte spray-uri speciale care pot fi folosite cu succes împotriva câinilor agresivi îndepărtează câinele în prima secundă. În cazul extrem, a unui câine foarte agresiv, care vrea să atace, este bine ca cetăţeanul să îşi dea jos o haină de pe el şi să i-o bage câinelui în gură.  Nu să se urce în copac, nu să fugă, etc. Asta e singura contracarare, atacul numai aşa se poate opri.

Adiaconiței Iuliana

"Cu mine se petrece ceva:o viață de om"

Adaugă un comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.