știri de TOP

(FOTO) Țurțurii de gheață pun în pericol viața trecătorilor

Trotuare alunecoase și țurțurii de gheață care atârnă de acoperișurile unor clădiri, pun în pericol viața trecătorilor. Unii agenți economici nu se grăbesc să-i îndepărteze de pe fațadele afacerilor lor.

 

    

Pe streșinele mai multor clădiri din or. Drochia s-au format țurțuri giganți care, din cauza temperaturii aerului ridicat în timpul zilei, pot cădea în orice moment. Trecătorii sunt idignați pe autorități și

Gerul și ninsorile abundente au creat pe drumuri un adevărat patinoar. Locuitorii orașului sunt puși la grea încercare, trotuarele sunt pline de gheață iar țurțurii uriași de pe clădiri, în fiecare clipă pun în pericol viață trecătorilor.

„Îmi este frică să ies din casă, ori aluneci pe trotuarul încărcat de gheață și zăpadî sau îți cade în cap un țurțure.”, a spus Gheorghe Melinte, pensionar.

 

„E foarte periculos, dacă îţi cade în cap un țurțure, mori pe loc sau rămâi invalid pe viaţă. E foarte rău că cei responsabili nu îi dau jos”, a menţionat Eugenia Albu, învățătoare de clasele primare.

 

“Doamne ferește, pe aceste străzi trec zilnic copiii… Îmi este frică să mă gândesc la consecințe.. Ei, abia de se țin de streșină, sunt imenși, vă dați seama de la ce înalțime cad și cât de periculos este pentru sănătate, chiar nu se poate face nimic?”, a spus Andrei Babii, șomer.

Potrivit medicilor, până în prezent, nimeni nu a ajuns la Spitalul de Urgenţă din r-nul Drochia fiind rănit de ţurţuri.

Departamentul Situaţiilor Excepţionale avertizează oamenii să fie mai prudenţi atunci când trec pe lângă blocuri, case sau balcoane. Administratorii blocurilor de locuit să îndepărteze depunerile de gheaţă care s-au format pe acoperişuri. Salvatorii şi pompierii nu au înregistrat în acest an solicitări din partea cetăţenilor, pentru îndepărtarea ţurţurilor.

 

 Cristina JITARU

Jitaru Cristina

La orice ușă închisă, există o fereastră pe care o poți deschide. Nu există nimic imposibil, totul se poate realiza, voință să fie.

Adaugă un comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.