Actual Topuri

(FOTO) Top 3 cărți ce călătoresc în timp

Cu trecerea anilor, cărțile ce pe vremuri erau citite, dispar din biblioteci fiind înlocuite de cele scrise de noua generație. Dar, pentru a vă convinge că literatura de ieri mai are un impact azi, am făcut un top cu 3 cele mai citite cărti din secolele trecute. Astfel „ Maestrul și Margarita” de Mihail Bulgakov, „Micul Prinț” de Antoine de Saint Exupery, „Război și Pace” de Lev Tolstoi, sunt la fel de populare între cititori cum au fost și în anii 1865-1967. 

„Război și Pace” un roman scris în original în limba rusă de Lev Tolstoi, a fost publicat între anii 1865-1869. Acest roman este unul semnificativ pentru generațiile de acum, deoarece reprezintă istoria Rusiei la începutul unui conflict cu Franța, care era condusă de Napoleon Bonaparte. Viziunea epica ce descrie stările prin care trece întreaga țară în pragul acestui conflict arată bine mentalitatea omenirii de atunci și învață cu câtă certitudine se fac alegerile de care depinde un stat întreg. Criticii spun „ Nu este un simplu roman istoric, dar este istoria statului, descrisă prin mai multe persoane de clase sociale diferite, ceea ce permite culegerea cunoștințelor pentru fiecare”.

„Micul Prinț”, cartea scriitorului francez Antoine de Saint Laurent Exupery, și-a făcut apariția în anul 1943, fiind cea de a patra cea mai tradusă carte din lume și a fost aleasă ca cea mai bună carte a secolului XX în Franța. Această poveste filosofică care include critici sociale și remarcă viața de matur în diferite ipostaze, nu e nimic altceva decât căutare proprie a autorului după certitudinile sale din copilărie și curajul omenesc. Deși la apariție ar fi numită că o carte pentru copii , Micul Prinț face observații și descoperiri despre natura umană și viața omului, care transformă aceasta poveste în ceva mai mult decât o simplă carte pentru copii.

„Maestrul și Margareta” romanul scris de Mihail Bulgakov ,prin care scriitorul arată diferența dintre bine și rău, curaj și lașitate, libertatea spiritului într-o lume fantastică . Romanul a apărut între anii 1966-1967 și este considerat de mulți critici ca una dintre cele mai importante opere ale secolului XX. ”Romanul ars și descris din amintire” care conține 3 planuri diferite, dar care oferă aceleași lecție. Opera genială care întruchipează iubirea, libertate, lașitatea , fidelitatea, sinceritatea și minciună într-o adevărată poveste de dragoste care are ca ancoră vizita diavolului în Uniunea Sovietică în anii 1930.

 Să citești cărți bune este ca și cum ai purta o conversație cu cei mai de seamă oameni ai secolelor trecute. Descartes

Reporter- TEODOR Mocanu