Actual Generația X știri de TOP Topuri

(FOTO) TOP 10 ACTIVITĂȚI DISTRACTIVE DE „ZIUA COPIILOR”

Ploile din ultima perioadă le dau mari bătăi de cap părinților care au avut alte planuri de distracție pentru „1 iunie – Ziua Copiilor”. Așa cum ploile și temperaturile reci vor fi stabile în următoarele zile, am creat un TOP cu 10 activități interesante care ar aduce multe zâmbete pe chipurile copiilor.

 • Jocuri de masă

      Este o ocazie bună  de a te distra cu toata familia. Iată ce jocuri distractive îți putem propune:”Călătorie prin lume”,  ”Uno”, ”Loto povesti” ”Monopoly Junior”.

 • Pictarea cu degete

    Picturi  cu mâinile îi va încânta, la sigur, astfel veți avea și voi un răgaz cu puțină liniște în casă! 😉

Materiale necesare:

 1. două mânuțe fermecate
 2. acuarele sau guașă pentru pictura cu degetele
 3. vată
 4. coli de hârtie cartonate
 5. pensule
 6. răbdare și creativitate
 • Jocul ghicește animalul

   Regulile jocului: alege un animal și descrie-l după întrebările “da” sau “nu” în așa fel ca copilul să-și dea seama ce fel de animal este.

 • Fă un colier de paste colorate

    Vei avea nevoie de: acuarele sau guase, pensule de colorat, paste de sortul tare cu o gaură în interior, ața sau sârmă și puțină creativitate.

 • Construiți un cort

Părinții își pot aminti distracția pe care au avut-o în copilărie când își construiau un cort din paturi și scaune. Construcția se face foarte simplu. Aveți nevoie de: două scaune, pătură și pernuțe mici. Copilașii voștri vor fi foarte bucuroși de construcția dată, jocurile în ea sunt cu mult mai interesante și deosebite. 

 • Jocul care se numește “Gustă și ghicește”

    Scopul acestei activități este de a va face copilul mai conștient de simțul gustului. Adunați o varietate de alimente în cantități mici, iar în momentul degustarii copilul trebuie sa închida ochii. După fiecare aliment, discutați ce gust are și dacă ia plăcut. Începeți să faceți distincția între dulce, acru, amar și sărat. Cere-i copilului să își motiveze alimentul preferat. Materiale necesare: diferite feluri de alimente (sărate, dulci, acre, siropoase, legume crude, etc.

 • Faceți împreună o listă de dorințe

    Pentru copii este foarte important să-și cunoască mai bine părinții,deci pentru asta puteți face împreuna  o listă de dorințe. Această ocupație este plăcută și ajută să creați o comunicare bună cu copiii.

 • Organizați o seara de cinema cu popcorn și limonadă

     Nu este nimic mai bine decât să privești împreună cu copiii ceva bun și plăcut. Deci vă propunem câteva de desene animate care vă vor face seara dumneavoastră linistită si calduroasă: “Intors pe dos”,”Coco”,”Ratatouille”,”O poveste încălcită”.

 • Pregătiți ceva împreună

      Încercați să faceți împreună niște dulciuri,de exemplu biscuiți sau ceva ce prefera copilul dumneavoastra. Pregatirea bucatelor este o ocupatie plina de hazlii și clipe plăcute alături de cei dragi.

 • Citiți o carte de povesti înainte de somn

    Lectura poveştilor de seară ajută la dezvoltarea unor mecanisme esenţiale. Poveștile spuse înainte de culcare, precum și în orice alt moment al zilei, contribuie la dezvoltarea creierului copilului, îi dezvolta acestuia imaginatia, îl învață sa își exprime emoțiile și fortifica totodată legatura dintre părinte și copil. Acestea sunt doar cateva dintre efectele benefice pe care poveștile le au asupra celor mici.

    Acestea au fost câteva idei de a face ziua de astăzi mai frumoasă. Vă dorim la toți sa aveți o zi cât mai reusită pentru voi și copilașii dumneavoastră!

Valeria CONDREA