Actual

(FOTO) Statul a valorificat noi legi în favoarea femeilor din Arabia Saudită

Conducea autoturismului și prezența la evenimentele sportive din Arabia Saudită sunt noile șanse ale femeilor de a se afirma în societate. Fiecare din ele au oportunitatea de a conduce automobilele  din 24 iunie 2018, iar primul eveniment la care au fost prezente femeile a fost Campionatul Mondial din Rusia, care a fost translat live pe stadionul din capitala Arabiei Saudite.

Interdicția de a conduce, impusă femeilor din Arabia Saudită a fost ridicata, potrivit unui anunț al guvernului . Amintim ca în anul 2011, mai multe femei au organizat campania „Women2Drive/ Femei la volan” , care încuraja femeile să ignore regulile şi să posteze pe Internet fotografii în care apar la volan, astfel încât să facă presiuni pentru o schimbare. O alta interdicție ridicată în folosul femeilor din Arabia Saudită, care are rolul de a da libertate femeilor este permiterea de a asista la evenimente sportive pe trei stadioane din țară. Conform unui comunicat expus publicității de guvernul de la Rid din 7 mai 2018, femeile din Arabia Saudită au dreptul de a conduce autovehicule din 24 iunie 2018, doar pe drumurile publice din această țară. Citat de Agerpres, directorul Departamentului pentru Circulație a declarat „ Femeile cu vârsta de la 18 ani vor avea dreptul de a susține examenul pentru obținerea permisului de conducere”. Un gând expus de un cleric saudit a făcut zarvă mare pe rețelele de socializare, unde el declară „ Femeile nu merită să conducă mașina, deoarece au un sfert de creier ”. Declarațiile clericului au fost criticate de presa saudită și i s-a interzis să mai conducă rugăciunile și alte activități religioase. O altă decizie în favoarea femeilor din Arabia Saudită : legal, pot asista la evenimente sportive pe trei stadioane din țară. Cele trei stadioane care se află în orașe diferite le permit femeilor din toată țara să aibă șansa de a fi prezente la un eveniment sportiv. Stadioanele sunt amplasate în capitala Ryad, în orașul Jeddah din vestul țării și din Damman, estul țării . Femeilor li se permite intrarea pe aceste stadioane doar dacă sunt însoțite de soți sau de un membru al familiei de gen masculin.

Aceste 2 interdicții ridicate au un plus în dezvoltarea statului, deoarece anume relațiile dintre stat și populație menține ampla putere a statului.

Reporter- Mocanu Teodor

Adiaconiței Iuliana

"Cu mine se petrece ceva:o viață de om"

Adaugă un comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.