Advertoriale

(FOTO) Simbolul primăverii sau bussines cu mărțișoare?

Odată cu sosirea primăverii, vine și mărțișorul,  un simbol al reânnoirii şi speranţei, dăruit să aducă noroc la început de primăvară, iar cel mai des lumea cumpără acest simbol de la Piața orașului Drochia, care are prețuri diverse pentru diferite tipuri de mărțișoare, iar unele vînzătoare fiind uimite cînd cumperi un mărțișor de 3 lei.

  În Piața orașului, sunt diferite tipuri de mărțișoare de mărimi și prețuri diferite, de calitate și frumusețe la fel de diferite. Cele mai ieftine fiind de 3 lei, care își corespund prețului și finisăm cu cele de 50 de lei, care sunt cele mai luxoase și frumoase.

  Însă are fiecare persoană bani să dăruiască apropiaților să-i mărțișor și să nu aibă cheltuieli majore, nu prea cred, deoarece, marea majoritate dorește să aibă un mărțișor de cîțiva zeci de lei în piept, astfel să luăm suma medie cheltuită pentru mărțișoare de un om pentru familie și profesorii școlilor trebuie să ajungem la cheltuieli în jur de 100-150 de lei. Iar dacă nu procuri de la doamnele date mai mulți mărțișor sau mai scumpi, rămîi să fii șocat de privirile lor care te întreabă: „Serios? Doar pentru 3 lei îmi pierd timpul cu tine?”

Menționăm că mărțișorul se poartă de la 1 martie pâna când se arata semnele de biruinta ale primaverii : pâna se aude cucul cântând, pâna ce înfloresc cireșii ori trandafirii, pâna ce vin berzele sau rândunelele. Atunci, marțișorul nu se aruncă, ci se leagă de un trandafir sau de un pom înflorit, ca să ne aducă noroc.