Actual Mușchi știri de TOP

(FOTO) Lumea sportului și pierderile ei în timpul pandemiei de Coronavirus

Sportul profesionist este o activitate antreprenorială, al cărui scop este satisfacerea intereselor organizațiilor sportive și profesioniste,cât și a sportivilor care au ales sportul drept profesie. Analizând situația cauzată de noul virus Covid-19 cu siguranță putem spune că lumea sportului nu pierde doar pe plan social și profesional, dar și pe cel economic, ceea ce este vital pentru obținerea rezultatelor în viitor. Acest lucru afectează fiecare particulă a lumii sportului, începând cu personalul care deservește existența cluburilor sportive cât și sportivii propriu zis, agenții acestora și canalele de televiziune care dețin dreptul de a transla anumite manifestații sportive.

Pentru a aduce claritate cât de grea este situația pe plan economic în lumea sportului din cauza acestei pandemii, au fost analizate unele date statistice atât interne cât și externe și un șir de note informative. Autoritățile Republicii Moldova au interzis competițiile și antrenamentele în cluburile sportive în perioada de autoizolare. Acest lucru nu este doar o problemă pentru sportivii care sunt lipsiți de serviciul lor și de finanțele pe care le obțin, cât și pune în dificultatea prestatorii de servicii sportive, începând cu centrele de medicină sportivă și terminând cu sălile de fitness care în această perioadă suferă o pagubă economică imensă. Înafară de greutățile economice pe care le întâlnesc sportivii, se mai întâlnește și problema pregătirii fizice a fiecărui sportiv. Ei sunt obligați să se antreneze în condiții casnice pentru a-și menține nivelul de pregătire sportivă.

Două evenimente principale care vizează gravitatea problemei sunt : transferarea jocurilor olimpice și a Euro 2020. Oficialii celor de la UEFA au decis, după o videoconferință la care au participat cele 55 de federații afiliate, amânarea lui Euro 2020 pentru vara anului 2021. Astfel, Euro 2021 se va derula în aceeași periodă, pentru care a fost preconizat 11 iunie-11 iulie .

Cât despre jocurile olimpice, Shinzo Abe, prim-ministrul Japoniei și Thomas Bach, președintele Comitetului Internațional Olimpic, au convenit pentru o amânare cu un an a Jocurile Olimpice de la Tokyo ca măsură de prevenție în fața pandemiei de Coronavirus. Aceste două mari evenimente în lumea sportului riscă să-l aducă pe acesta într-o criză economică mare, care se va răsfrânge ulterior asupra tuturor iubitorilor de sport profesionist. Iar dacă să vorbim despre niște cifre clare care le pierde sportul, putem analiza datele din 7 martie când „ Calcio e finanza” a preconizat pentru cluburile de fotbal din Seria A că vor înregistra pierderi de 28 de milioane de euro, acum aceste cifre se estimează la câteva sute de milioane de euro. În tenis circuitele profesioniste anunță „ După o analiză atentă din cauza pandemiei de COVID-19, toate turneele ATP şi WTA din sezonul de primăvară pe zgură nu vor avea loc conform programului. Aici sunt incluse turneele ATP/WTA de la Madrid şi Roma, pe lângă turneele WTA de la Strasbourg şi Rabat, şi cele ATP de la Munchen, Estoril, Geneva şi Lyon ”, ca de exemplu turneul de la Madrid aduce circa 30 de milioane de euro venit net persoanelor care îl curează.

Din păcate nu suferă doar planul economic în lume ci și cel social, care la moment este mai important, însă trebuie să cunoaștem că economia statului este ceea ce îl face să existe și sportul aduce un număr impunător de finanțe pentru acesta.