Actual Generația X Topuri

(FOTO) Înveți, Muncești, Câștigi – o oportunitate de formare profesională pentru elevii din raionul Drochia.

În lunile septembrie-octombrie 2020, în raionul Drochia au fost desfășurate activități de promovare a învățământului dual. În activități au participat elevi din clasele a VIII-XII-a din 15 instituții educaționale, implicate în Campania de promovare a învățământului dual. În cadrul acestei Campanii elevii au fost informați despre programele duale ale instituțiilor de învățământ profesional tehnic secundar, postscundar și postsecundar nonterțiar, pentru anul de studii 2020-2021.

Elevii menționează că această oportunitate este foarte binevenită pentru tinerii din țară, deoarece le oferă posibilitatea să învețe și să muncească, acumulând experiență de muncă și de viață în perioada anilor de studii.

Împreună cu diriginții, elevii au vizionat istorii de succes ale tinerilor care își fac studiile prin programe de Învățământ Dual.

Și eu vreau să învăț și să lucrez concomitent, ca să mă descurc fără ajutorul părinților.” (Dorin, elev al clasei a 9-a)

Sesiunile de promovare au fost desfășurate de către diriginți, cu sprijinul specialiștilor din cadrul Direcției Educație Dna Vera Flocea și Dna Ala Steliman, precum și a facilitatorului local Nicolae Cojocaru, reprezentant al A.O. „Centrul de Resurse pentru Educație și Dezvoltare”.

Campania de promovare a Învățământului Dual ”Promo Dual VET” este coordonată de Asociația Obștească „DEMOS” (Edineț) în cadrul proiectului „Promovarea Învățământului Profesional Tehnic pentru o Economie Verde”, implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în cadrul Cooperării Germane și co-finanțat de Agenția de Cooperare și Dezvoltare a Elveției (SDC).