Actual Generația X Sfaturi știri de TOP

(FOTO) DE CE SĂ STĂRNUȚI ȘI SĂ TUȘEȘTI ÎN … COT ȘI NU ÎN PALMĂ

Când simți ca strănuti sau tușești, primul gest pe care îl faci este să-ti duci mâna la gură. Probabil știai deja că acoperirea gurii și nasului în timp ce tușești sau strănuți previne răspândirea virusurilor și bacteriilor.

Însa felul în care îți acoperi gura atunci când strănuti și nu ai un șervețel la îndemână este extrem de important. Specialiștii recomandă sa strănuți și să tușești în cot, nu în palma, chiar dacă asta înseamnă că scapi de un obicei pe care îl ai înca din copilarie. „Pune mâna la gură!” era îndemnul pe care îl auzeam cu toții de la părinți când strănutăm.

Un strănut elimină 40.000 de picături de secreții ce conțin milioane de germeni, propulsate pâna la o distanța de zece metri.

„Dacă cineva strănută în palmă, nu face altceva decât să transmită mai ușor germenii și să contamineze obiectele pe care le ating și alte persoane”, declara pentru New York Times medicul Vincent Hill, specialist în prevenția bolilor contagioase.

Germenii, inclusiv virusul gripei A și coronavirusul, se răspandesc de obicei prin picaturile microscopice emise în timpul tusei și strănutului.
Când ajung pe palma, sunt transferați pe obiecte precum mânerul ușii, butoanele liftului, barele de susținere din mijloacele de transport în comun și suprafețele pe care le ating cei din jurul tau.

Tehnica de a strănuta sau tuși în cot este o recomandare despre care poate că nu ai auzit prea multe, deși numeroase organizații pentru sănatate o susțin.
Este recomandată de Academia Americana de Pediatrie, Asociația Americana de Sănatate Publică și multe alte organizații specializate din întreaga lume, inclusiv de Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din țara noastra.

Citește continuarea pe Eva.ro.

Jitaru Cristina

La orice ușă închisă, există o fereastră pe care o poți deschide. Nu există nimic imposibil, totul se poate realiza, voință să fie.

Adaugă un comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.