Actual Ora poliției știri de TOP

(FOTO) Crimă descoperită după 8 ani de investigație: Doi bărbați și-au îngropat prietenul în câmp

În apropiere de s. Petreni, r-nul Drochia a fost descoperit osemintele unui bărbat care a fost omorât acum 8 ani. Suspecți de omor sunt doi bărbați, ambii cu vârsta de 29 de ani, din raionul Drochia. Unul din el se află în Penetenciarul din or. Cricova fiind condamanat în 2013 pentru furt în proporții deosebit de mari.

Foto: politia.md

Din 2010, victima a fost dată în căutare de poliție și tot atunci a fost pornită urmărirea penală  de omor intenționat, iar în martie 2018, în adresa ofițerilor Direcției Nord a Inspectoratului Național de Investigații a survenit o informație operativă despre persoanele și circumstanțele în care ar fi comisă crima.

În urma investigației, suspecții au fost identificați, aceștia s-au demonstrat a fi doi bărbați, cunoscuți de-ai victimei, unul din ei a fost reținut, iar celălalt a fost găsit la pușcărie.

Bărbații și-au recunoscut vina, declarând că după ce au servit cu victima băuturi alcoolice, între ei s-a iscat un conflict, după care, cei doi l-au bătut pe prietenul lor de pahar până l-au omorât. Pentru a ascunde urmele infracțiunii, cadavrul a fost îngropat de către aceștia în apropierea satului Petreni, raionul Drochia.

Conform legislației în vigoare persoanele culpabile de „Omor intenționat” se pedepsesc cu închisoare de la 10 la 15 ani sau cu detenţie pe viaţă.