Actual Evenimente știri de TOP

(FOTO) Cea de a doua-a ediție a festivalului „GurmanIA” în satul Țarigrad

Pe data de 29 iulie, va avea loc cea de a doua ediție al festivalului bucătăriei naționale „GurmanIA”. Aleea Casei de Cultură, a satului Țarigrad, raionul Drochia, va fi gazda evenimentului menit să propună o nouă abordare domeniului culinar și invită toți curioșii să deguste din mulțimea de bunătățuri și să participe la activitățile pregătite de organizatori atât pentru cei mari cât și pentru cei mici.

La prima ediție festivalul a adunat formații folclorice atât din raionul Drochia cât și din România, care împreună au readus în cultul modern atât cântecele, dansurile populare, cât și portul național. A doua ediție a acestui festivalul va fi încă o șansă de a cunoaște adevărată față a poporului moldovenesc.

 

 

Oaspeții vor putea admira expoziții hand- made, târguri ale meșterilor populari, vor putea să guste și din bucătăria națională, ce va bucura vizitatorii cu sarmale, plăcinte, dulciuri și multe alte bucate tradiționale. Acest festival va uni localitățile prin intermediul bucatelor gustoase și schimbului de concerte între ansamblurile folclorice din r-nul Drochia și jud. Botoșani, Durnești – ansamblul „Doruleț”.

În cadrul acestui festival, echipa buzz propune un concurs tinerilor. Fixează cele mai tari momente de la festival și postează pe instagram cu #gurmandebuzz. Cei mai ingenioși vor fi premiați: Locul I- premiu hand made, Locul II- sesiune foto, Locul III- promovare pe site-ul de instragam buzz.md .

Echipa de tineri a Casei de Cultură din s. Țarigrad au început pregătirile de câteva săptămâni. Se pare că va fi un festival care va avea de toate. Micuții se vor putea delecta cu o sumedenie de dulciuri, vata, ciocolata și băuturi răcoritoare. În cadrul acestui eveniment va fi și un parc de distracții pentru copii : tobogane, bătute și alte distracții.

Așteptăm toți doritorii, de la mic la mare, pe data de 29 iulie începând cu ora 11:00, în satul Țarigrad la cel mai „gurman” festival.

Reporter- Teodor MOCANU

Adiaconiței Iuliana

"Cu mine se petrece ceva:o viață de om"

Adaugă un comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.