Actual Sfaturi știri de TOP

(FOTO) Arderea frunzelor este ilegală

Ministerul Agirculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului avertizează populația despre interzicerea arderii frunzelor și al resturilor vegetale. Persoanele care vor încălca această regulă, vor fi amendate conform Codului Contravențional art. 154. 

Astfel, reprezentanții autorităților locale, efectuează controale pentru a nu admite arderea resturilor vegetale. Specialiștii Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului duc la cunoștință că substanțele nocive ce rezultă din arderea frunzelor se acumulează în stratul de aer de la suprafața solului, fiind emanate diverse substanțe toxice precum : monoxidul de carbon, dioxidul de suflu, oxizii de azot, dioxinele și alte substanțe toxice ce pun viața omului în pericol.

Aceste substanțe pot cauza intoxicații ale căilor respiratorii, afecțiuni ale sistemului nervos, ale mucoasei ochiului, pătruzând în atmosferă, sol și în apele de la suprafață.

În caz de depistare a arderii resturilor vegetale, persoanele fizice se sancționează cu o amendă de la 600 până la 1200 de lei, iar persoanele juridice cu o amendă de la 4.500 până la 9.000 de lei.