Actual Generația X

(FOTO) A „înviat” curățenia și mizeria în oraș

În ajunul sărbătorilor de Paști, autoritățile orașului Drochia precum și locuitorii s-au mobilizat pentru a face curățenie generală în curțile, parcurile și străzile orașului. Din păcate sunt multe clădiri părăsite, terenuri publice unde gunoiștea e un adevărat focar de infecții și mizerie. 

Chiar dacă grijile și nevoile înainte de sărbători le dau multe bătăi de cap cetățenilor, toți s-au moblizat săptămâna aceasta pentru a face curățenie de primăvară. Greblat, măturat, văruit.  Profesorii instituțiilor de învățământ au organizat împreună cu elevii, salubrizarea în curțile școlilor, locatarii blocurilor s-au unit pentru a face curat în ogrăzi, Gospodăria Comunală din zori și până seara târziu, adună gunoiștea din oraș.

Cu siguranță toți au depus un efort mare pentru îmbunătățirea orașului în plan ecologic, dar păcat că se face curățenie doar în ajunul sărbătorilor și doar superficial.  Din păcate există locuri în centrul orașului unde gunoiștea e ca la ea acasă. Vă invit să faceți o plimbare în parcul central, în zona tribunelor sau clădirii părăsite care se află la intrarea în parc, e groaznic ce am descoperit (vezi foto).

E rușinos să faci o plimbare în parc cu familia, copiii, rudele care vin la sărbători și să le prezinți parcul central în toată splendoarea sa. Sticle aruncate, pampersuri și pungi colorate care zboara ca niște fluturași deasupra tribunelor de la stadion. A înviat natura, „miroase a primăvară”!

O zicală spunea: „Curățenia este mama sănătății”. Dacă ne dorim să respirăm aer curat, să fim sănătoși și să fim mândri de localitatea noastra, haideți să păstrăm ceea ce avem și să ne creem o comunitate curată. Totul începe de la noi.