Actual Sfaturi știri de TOP

(FOTO) 5 stațiuni montane pentru o vacanță de iarnă perfectă

Vacanța de iarnă se apropie cu pași rapizi și fiecare dintre noi caută cele mai reușite opțiuni pentru a o petrece cât mai frumos. Fie că dorești să te odihnești cu familia sau cu prietenii, noi îți propunem câteva idei, unde poți petrece vacanța de iarnă ca în poveste. Citește cu atenție propunerile noastre și  lasă-ne să te ajutăm să găsești destinația pe care de multă vreme o căutai !

Mai jos îți propunem o listă de 5 stațiuni montane de ski, iubite, dorite, căutate, dotate pentru toate nevoile și toate buzunarele.

Bansko (Bulgaria)
Stațiunea numărul 1 din Bulgaria este fără îndoială, Bansko. Orașul este situat în apropierea râului Glazane, la poalele Munților Pirin. Există două mari centre de schi, CHALIN VALOG (1100-1600 m) și SHILIGARNIKA (1700-2500 m), ambele fiind ușor accesibile în aproximativ 25 de minute de mers cu nouă telegondolă, care pornește chiar din Bansko. Îmbinarea perfectă dintre o stațiune dezvoltată și un oraș cu o istorie vie, face din Bansko un loc elegant pentru a petrece un sejur plăcut la schi. Tavernele din Bansko, denumite „ Mehana” vă oferă într-o atmosferă primitoare mâncăruri tradiționale și vinuri bulgărești de excepție. Bansko fiind una dintre cele mai mari stațiuni din Bulgaria, oferă nenumărate oportunități de cazare, începând cu hoteluri de lux și apartamente  pentru toate gusturile.

Borovets (Bulgaria)

Borovets se mândrește cu tradiţia unei staţiuni de renume ocupând a doua poziție ca dimensiune în rândul stațiunilor montane de ski din Bulgaria. Este situata in vecinatatea colinei Borovets, pe pantele de nord ale versantului Mousale, la Est de Rila. Patura de brazi şi poziţionarea la 1390 m deasupra nivelului marii, fac din Borovets locul ideal pentru recreere şi relaxare. Echipamentul de schi excelent atrage zeci de mii de iubitori ai muntelui, atât din Bulgaria, cât şi din străinatate. Anual, Borovets a găzduit o varietate de competiții ale sporturilor de iarnă, mândrindu-se cu unul dintre cele mai bune trasee de bitalon din Europa. Borovets este o stațiune foarte animată similar celor din Alpi cu o varietate largă de hoteluri, restaurante și magazine.

 Zell am See (Austria)

Zell am See este centrul turistic şi capitala Pinzgau. Înconjurată de vârfuri de peste 3000 de metri şi dealuri line, staţiunea este situată încântător între lacul Zell şi Muntele Schmittenhöhe. Tunelul lung de 6 km menţine traficul rutier departe de oraş, oferind posibilitatea de a merge liniştit la cumpărături în zona pietonală spaţioasă şi veche. Datorită zonei de schi foarte bune, precum şi ofertei foarte variate de activităţi recreative, Zell am See deţine toate atuurile pentru a vă permite un excelent concediu la schi în Austria. Cazarea oferită este la pensiuni şi apartamente confortabile, în Zell am See sau Maishofen, la aprox. 3 km depărtare în direcţia Saalbach-Hinterglemm.

Bukovel (Ucraina)

Stațiune de ski Bukovel este situată la poalele Muntelui Bukovel, la o altitudine de 920 m. Sezonul turistic începe la sfârșitul lunii noiembrie și ține până la mijlocul/sfârșitul lunii aprilie. Stațiunea Bukovel este situată pe cinci vârfuri de munte: Dovha (1372 m), Bukovel (1127 m) , Bulchynoha (1,455 m), Babyn Pohar (1180 m), Chorna Kleva (1241 m), având peste 53 de kilometri de pârtie de toate gradele de dificultate. Toate pârtiile sunt dotate cu tunuri de zăpadă artificială și protejate de lumina directă a soarelui. Trei pârtii sunt dotate cu nocturnă. Pe perioada sezonului de iarnă în stațiune funcționează 16 instalații de transport pe cablu moderne, cu o capacitate totală de 34700 de persoane/ora. În același timp pe pârtiile din stațiune pot schia confortabil până la 15.000 de persoane.

Poiana Brașov  (România)

Poiana Brașov se află la o distanță de 167 km de București, la poalele muntelui Postavarul, la o altitudine de 1020 m. Această zonă este una dintre cele mai aglomerate stațiuni balneare montane datorită infrastructurii sportive moderne: patinuar artificial, terenuri de sport, piscină, centru de călărie, restaurante românești cu propriile sale spectacole folclorice speciale. Stațiunea dispune de o serie de hoteluri moderne cu condiții excelente de cazare la prețuri avantajoase.

Iată câte opțiuni minunate ai! Te-ai decis unde vei petrece următoarea vacanță?  Sperăm totuși că informațiile din articol să-ți fie de folos, mai ales că orice pasionat de munte și de ski trebuie să se pregătească din timp pentru a avea vacanța pe care și-o dorește.