Actual știri de TOP

Facebook a închis sute de pagini și conturi neautentice. Ce va urma în următoarele luni

La 3 aprilie curent, Facebook a eliminat 70 de conturi Facebook și 65 de conturi Instagram − precum și 138 de pagini Facebook − care erau controlate de Agenția de Cercetare pe Internet (IRA) din F. Rusă. Totodată, co-fondatorul și CEO-ul rețelei de socializare, Mark Zuckerberg anunță că în următoarele luni, în toată lumea, vor fi înăsprite condițiile de difuzare a publicității electorale, iar persoanele care gestionează pagini cu un număr mare de urmăritori vor fi verificate suplimentar. 

Multe dintre pagini difuzau și anunțuri, toate acestea fiind eliminate. Dintre paginile care aveau un conținut, 95% erau în limba rusă  și erau direcționate către persoane care locuiesc în Rusia, fie către vorbitori de limba rusă din întreaga lume, inclusiv din Azerbaidjan, Uzbekistan și Ucraina.

Peste un milion de utilizatori unici urmăreau cel puțin una din cele 138 de pagini eliminate. Începând cu 2015, paginile eliminate au achitat circa 167 de mii de dolari pentru a-și face reclamă pe Instagram și Facebook.

Majoritatea persoanelor care urmăreau paginile erau din F. Rusă − aproape 500 de mii, din Ucraina erau 170 de mii de urmăritori, Brazilia – 42 de mii, Georgia – 40 de mii. Alți 35 de mii erau din Kârgâzstan, 29 de mii din Turcia, 29 de mii din Azerbaidjan, 25 de mii din Kazakhstan, 18 mii din Uzbekistan, precum și 18 mii din R. Moldova.

„IRA a folosit în mod repetat rețele complexe de conturi neautentice pentru a înșela și a manipula persoanele care utilizează Facebook, inclusiv înainte, în timpul și după alegerile prezidențiale din 2016 ale SUA. De aceea nu le vrem pe Facebook”, se arată într-un comunicat al Facebook.

Sursa: zdg.md

Jitaru Cristina

La orice ușă închisă, există o fereastră pe care o poți deschide. Nu există nimic imposibil, totul se poate realiza, voință să fie.

Adaugă un comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.