Actual știri de TOP

Cutremur soldat cu jertfe în Indonezia

Ieri, 05.08.2018, s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 6,9 în Indonezia. Seismul s-a produs în largul insulei Lombok, la o adâncime de 31 de kilometri. Un oficial din cadrul agenţiei indoneziene pentru situaţii de urgenţă, a declarat că printre cei decedaţi nu se numără niciun turist străin. Seismul, care a avariat mii de clădiri, a fost resimţit şi în insula vecină Bali. 

Cel puţin 82 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte câteva sute au fost rănite în urma seismului care s-a produs duminică, în jurul orei locale 19:00, în insula indoneziană Lombok, la o săptămână după ce un alt cutremur care a avut loc tot pe această insulă turistică, situată la est de Bali, a provocat 17 victime, transmite AFP. Cutremurul a fost urmat de circa 20 de replici, dintre care una cu magnitudinea de 5,4.

Sutopo Nugroho a precizat că bilanţul seismului ar putea să crească în condiţiile în care echipele de salvare şi căutare nu au ajuns încă în toate zonele afectate.

Amintim că, cel mai distrugător seism din istoria Indoneziei a fost cel din 2004, cu magnitudinea de 9,1, care a produs un tsunami ce a ucis peste 130 de mii de oameni.