Actual Generația X

Creează un film despre localitatea ta și participă la concurs

Se lansează un concurs raional pentru amatorii de film „Legende rurale – Între mit și realitate’’. Concursul constă în crearea unui film, filmat pentru de pe telefonul mobil, cameră web etc. cu o durată de  5-7 minute, filmul  v-a consta în descrierea și promovarea de către tineri  a celor mai importante obiective, destinație turistică din localitate. Lucrările vor fi evaluate,iar cel mai bune vor fi incluse într un ghid videografic de promovare a culturii, turismului și imaginii raionului Drochia pe plan național și internaționale.

Concursul  „Legende rurale – Între mit și realitate’’ este inițiat de către Secția Cultură a Consiliului Raional Drochia în parteneriat cu Bibliotecile Publice comunale și sătești. Scopul principal care îl urmăresc organizatorii este dezvoltarea și promovarea atât a potențialului turistic al localităților rurale al Raionului Drochia inclusiv al or. Drochia cât și scoaterea din anonimat al meșterilor populari, persoanelor cunoscători de folclor oral, valorificarea obiceiurilor și tradițiilor autentice ce reprezintă localitatea de unde vine participantul. Implicarea tinerei generații în promovarea valorilor culturale și crearea unor relații benefice între generații.

 

La concurs pot participa tineri creativi, pasionați de arta fotografică și cinematografică , indiferent de ocupație, statut social, sex sau naționalitate, cu vârsta cuprinsă între 15- 25 ani și cu domiciliu în raionul Drochia.

Obiectivele concursului:

– Stimularea elevilor în descrierea și promovarea potențialului turist al localității pe care o reprezintă.

– Promovarea și valorificarea istoriei, a folclorului, a tradițiilor și obiceiurilor poporului moldovenesc ca parte integrantă a ofertelor turistice.

– Promovarea, în țară a imaginii Raionului Drochia ca

destinație turistică și culturală.

– Descoperirea unor legende vechi despre localitatea pe care o reprezintă ( Denumirea localității,etc)

-Descoperirea unor obiceiuri și tradiții, meșteșuguri populare autentice , ce reprezintă o valoare culturală, istorică a localității

Participanții vor fi anunțați în prealabil despre ziua concursului propriu zis și vor fi invitați oficial la evenimentul de prezentare a lucrărilor și decernarea premiilor.

Evaluarea lucrărilor participanților:

 • Să conțină descrierea veridică a obiectivelor,atracțiilor turistice,autenticitatea obiceiurilor și tradițiilor ce aparțin localității, promovarea bucătăriei naționale,a meșterilor populari, a folclorului autentic( colinde, conocării, urături, povestiri, legende).
 • Creativitate, culoare, imagine calitativă, sonorizare, fundal muzical.
 • Descoperirea unor legende autentice,interesante povestite de bătrînii satului/orașului
 • Filmul să dețină text atractiv, motivant pentru potențialii vizitatori
 • Filmul să nu depășească timpul de 5-7 minute.

Învingătorilor li se vor acorda următoarele premii:

 • Marele Premiu: 1000 lei
 • Premiul I – 500 lei
 • Premiul II- 300 lei
 • Premiul III- 200 lei
 • Filmele cele mai reprezintative vor fi incluse într un ghid de promovare a imaginii Raionului Drochia.
 • Participanții câștigători vor fi invitați să participe în cadrul unor emisiuni televizate și vor fi promovați în mass- media.
 • Participanții se vor învrednici cu diplome din partea organizatorilor.

Concursul se va desfășura în perioada 1 aprilie – 23 mai

20 mai este ultima zi de transmitere a lucrărilor. Evenimentul oficial  se va desfășura în data de 27 mai 2018 , în incinta Bibliotecii Publice ,, Iu. Filip’’ or. Drochia

Participanții vor depune lucrările pe adresa de e-mail:

 • cultura.drochia@gmail.com 
 • turcanucristina85@mail.ru 

Tel: 0252 -2 34-08, mobil: 079843384

 

 

 

Jitaru Cristina

La orice ușă închisă, există o fereastră pe care o poți deschide. Nu există nimic imposibil, totul se poate realiza, voință să fie.

Adaugă un comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.