Actual știri de TOP

Copii agresați la tabăra de la Vadul lui Vodă

13 copii cu vârste cuprinse între 11-15 ani, au fost agresați și amenințați de căre educatori la tabăra „Trandafir” de la Vadul lui Vodă. Totul a iesit la iveala ieri, când unul dintre copii le-a sunat părinților și le-a a povestit prin ce a trecut în vacanță.

foto\protv.md

Potrivit publika.md totul s-a întâmplat în noaptea de marţi spre miercuri.  Agresorii, care au 16 şi, respectiv, 17 ani, au sărit la bătaie după ce au consumat alcool. Ei au intrat în camera copiilor şi au început a lovi în stânga şi în dreapta fără motiv, cu o rangă metalică.  Educatorii activau fără contract de trei săptămâni, iar tabăra îşi desfăşura ilegal activitatea. Poliţia a pornit un dosar penal pentru tortură şi privare de libertate, iar administratorul centrului de odihnă a fost reţinut pentru 72 de ore. Activitatea instituţiei a fost sistată temporar.

De asemenea minorii agresaţi fizic au fost audiaţi şi acordată asistenţa necesară, inclusiv psihologică, cu îndreptarea la Centrul de expertiza medico-legală pentru constatarea gradului de gravitate a leziunilor corporale provocate. Toate circumstanţele în care a avut loc incidentul se stabilesc. Poliţia a relevat unele derogări de la prevederile legale în activitatea taberei de odihnă pentru copii, fapt pentru care la data de 31 iulie 2018, a fost sesizată APL din or. Vadul lui Vodă de către poliţie, fiind solicitată în mod de urgenţă primirea unei decizii în acest sens, scrie protv.md

 În cadrul acţiunilor de urmarire penală, urmează a fi investigate, inclusiv, cauzele şi condiţiile ce au favorizat comiterea faptelor infracţionale, precum şi reacţia tardivă a instituţiilor abilitate în domeniu.

 

 

Adiaconiței Iuliana

"Cu mine se petrece ceva:o viață de om"

Adaugă un comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.