Actual știri de TOP

Constituția ar putea fi modificată privind metoda alegerii judecătorilor

Parlamentul a aprobat Hotărârea pentru elaborarea proiectului de lege cu privire la modificarea și completarea Constituției Republicii Moldova privind alegerea judecătorilor de către popor.

Inițiativa aparține deputatului Sergiu Sîrbu și a fost susținută de majoritatea deputaților prezenți la ședința din 11 octombrie. Hotărârea prevede ca Comisia juridică, numiri și imunități să elaboreze proiectul de lege cu privire la modificare și completarea Constituție Republicii Moldova privind alegerea judecătorilor direct de către popor.

Acest proiect de lege urmează de a fi prezentat Parlamentului în termen de 30 de zile. Comisia va consulta public proiectul și va putea antrena în elaborarea acestuia specialiști din Secretariatului Parlamentului, Ministerului Justiției, Comisia Electorală Centrală. La fel, comisia va putea apela la asistența specialiștilor și experților independenți din Republica Moldova și de peste hotare.

 

Reporter: Teo MOCANU

Jitaru Cristina

La orice ușă închisă, există o fereastră pe care o poți deschide. Nu există nimic imposibil, totul se poate realiza, voință să fie.

Comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • Dacă oamenii nu au încredere în judecători, ar fi binevenită inițiativa de a se vota judecătorii de către cetățeni.