Actual știri de TOP

Cinci profesori sunt anchetați pentru că au cerut mită de la studenți

Cinci profesori de la Centrul de Excelență în Energetică și Electronică din Chișinău, sunt acuzați că ar fi cerut mită de la studenți. Profesorii sunt bănuiți că ar fi cerut sistematic bani de la studenți pentru a lichida restanțele de la mai multe discipline.

Potrivit oamenii legii, profesorii intenționat îi lăsau restanțieri pe studenții care nu doreau să plătească. Pentru o notă de trecere, aceștia li-ar fi cerut să achite sume cuprinse între 300 și 1400 de lei.

imagine amator

Potrivit știrilocale.md, sub controlul CNA au fost transmise mai multe sume de bani celor cinci profesori-acțiuni documentate cu mijloace video și audio. Ieri, cei doi dintre profesori au fost prinși în momentul primirii a 1000 de lei și 500 de lei, sume pentru lichidarea restanțelor. Mijloace bănești au fost găsite în birourile acestora în momentul perchezițiilor.

Procuratura anticorupție conduce urmărirea penală. Dacă se vor găsi vinovați, aceștia riscă o pedeapsă cu închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă de până la 400000 de lei și cu privare de dreptul de a ocupa anumite funcții publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.

Adiaconiței Iuliana

"Cu mine se petrece ceva:o viață de om"

Comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • În loc să le preadea materia și să creez noi profesioniști, ei cer mită iar în caz contrat ești restanțier. 10 ani la răcoare e bună pedeapsă pentru mită