Actual știri de TOP

(VIDEO) Catedrala Notre-Dame din Paris cuprinsă de flăcări

În această seară, catedrala Notre-Dame din Paris, a fost cuprinsă de flăcări. Potrivit pompierilor, incendiul s-ar fi produs ca urmare a lucrărilor de renovare a edificiului ce are loc în această perioadă.

Răvășit de flăcări, turnul catedralei s-a prăbușit cu puțin timp înainte de ora 20:00. ” Totul arde. Din cadrul, care datează din secolul al XIX-lea nu va mai rămâne nimic ”, a declarat pentru Agence France-Presse Andre Finot, purtătorul de cuvânt al Notre Dame.

Locuitorii din apropiere au fost evacuați, dar operațiunea de salvare a catedralei este foarte dificilă din cauza înalțimii acesteia, amplasată în centrul orașului, accesul la partea din spate fiind limitat din cauza străzilor înguste cu care se învecinează. Poliția a avertizat că zona catedralei este periculoasă, mai ales pentru că s-ar putea ca și alte părți ale clădirii să se prăbușească.

Procuratura pariziană a deschis o anchetă preliminară, încredințată direcției regionale a poliției judiciare. Din cauza incertitudinilor legate de originea focului, parchetul nu dezvăluie, motivul inițierii investigației.

Catedrala Notre Dame din Paris renumită ca una dintre cele mai frumoase și armonioase clădiri gotice din toată Franța. Simbolul și emblama Parisului, catedrala se remarcă pentru fațada sa inconfundabilă, între două turnuri înalte, plus stilul său gotic, considerat unul din prototipurile arhitecturii din acea vreme. Cea mai faimoasă catedrală gotică din lume rămâne una dintre cele mai vizitate destinații din capitala franceză.