Ora poliției

(FOTO) Bunicii ajută copiii să traverseze strada

 Campania „Bunicii grijulii” este implementată în mai multe raioane din țară, recent sa lansat în Drochia. Scopul acestei acțiuni este prevenirea accidentelor rutiere cu implicarea copiilor. Copiii vor fi în siguranţă în drum spre şcoală, cu ajutorul bunicilor.

 

Recent,  Inspectoratul de Poliție Drochia, a organizat  o întrunire cu participarea mai multor voluntari  în cadrul căreia au fost informaţi despre beneficiile campaniei “Bunicii Grijulii”,  precum şi situaţia accidentară în r-nul Drochia.

Prin intermediul campanii, polițiștii discută cu vârstnicii și micuții despre siguranța în trafic iar șoferii sunt atenţionaţi să acorde prudenţă maximă în timpul traficului rutier, în special la trecerile pietonale. Copiii vor fi ajutați de bunici, polițisti, să traverseze în siguranţă drumul spre şcoală.

Inițiativa este preluată din experiența mai multor orașe din nordul Italiei care au practicat această strategie și au avut doar rezultate pozitive.

 

Olga CHISTOL

Jitaru Cristina

La orice ușă închisă, există o fereastră pe care o poți deschide. Nu există nimic imposibil, totul se poate realiza, voință să fie.

Adaugă un comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.