Actual Evenimente Generația X știri de TOP

Bunele maniere: 13 reguli ciudate de care ar trebui să ții cont când ieși în oraș

O escapadă în lume, departe de agitația și stresul din fiecare zi nu strică niciodată, ba mai mult decât atât, te poate vindecă de tristețe, plictiseală sau absența chefului de viată. Și v-o spune o călătoare impătimita care s-a vindecat sufletește și și-a găsit fericirea călătorind. Pe langă bucuria de a descoperi locuri noi și a te pierde pe străzile captivante din orașele lumii, există și câteva reguli de care ar fi bine să ții cont dacă vrei să ai o vacantă perfectă. Mai jos am pregătit o lista cu cele mai importante reguli de bune maniere pe care ar trebui să le ai în vedere atunci când ieși să cinezi sau să te distrezi.

13 reguli de bune maniere la masă din lume. Tu le știai?

1. În Franța nu te apuca să mănânci pâinea înainte să aducă și restul mâncării

Dacă ajungi la restaurant cu stomacul gol, după o plimbare lungă prin oraș, încearcă să te abții din a gustă din pâine, chiar dacă această e adusă la masă înaintea mâncării. În Franța pâinea nu este considerată un aperitiv, ci servește pentru a te ajută să mănânci mâncarea din farfurie. Mai exact, în Franța regulă la masă este să te folosești de ambele mâini pentru a mânca – fie furculița și cuțit, fie furculița sau lingură și pâine.

2. Nu cere extra parmezan sau ketchup daca te afli în Italia

Daca te afli în Italia și ti se face poftă de o porție mare de paste sau de o pizza delicioasă, nu cere niciodată parmezan sau ketchup, daca nu îți este oferit în mod explicit. Este considerată o ofensa adusă bucatarului.

3. Tot în Italia, nu cere cappuccino dupa masă

Dupa ce ai terminat de mâncat nu este potrivit să comanzi un cappuccino, ci un espresso. Italienii privesc cafeaua ca pe un aliment care te ajută la digestie și nu ca pe un desert.

4. Nu cere sare și piper în Portugalia

Portugalia e o țara minunată cu oameni veseli care transmit o energie pozitivă oriunde te-ai află. Însă, dacă nu vrei să îi superi, nu cere sare și piper dacă acestea nu se află deja pe masă, deoarece se consideră o ofensă adusă bucătarului și totodată gustului mâncării lor.

5. În Rusia este nepoliticos să refuzi o altă băutură

Daca un rus îți oferă o băutura, tradiția spune că trebuie să o accepti deoarece a oferi o bautura este un semn de încredere și prietenie. În concluzie, dacă respingi băutura e ca și cum ai spune “nu mă intereseaza prietenia ta”.

6. Tot în Rusia: nu amesteca niciodata vodka cu altceva

Vodka este pentru rusi cum este tequila pentru mexicani. Rusii o beau simpla fara sa o combine cu nimic altceva deoarece se considera ca ii strici gustul. (auu ficatul)

7. Nu da noroc cu bere daca te afli in Ungaria

Daca vrei să dai noroc sau să inchini un pahar în cinstea cuiva nu o face cu bere deoarece ungurii vor interpreta acest lucru ca un semn de impolitete și bataie de joc. De unde însa aceasta aversiune a ungurilor fata de bere? În 1848 Revoluția Maghiara, un eveniment important al istoriei Ungariei și considerat unul dintre fundamentele identitații naționale, a fost învinsa de către trupele austriece, iar evenimentul a fost sărbatorit cu multa bere.

8. Mănâncă întotdeauna cu mâna dreapta dacă te afli în India

Nu am vizitat pana acum India dar, am ascultat tot felul de povesti, care mai de care mai neobisnuite si trebuie sa recunosc ca pe cat sunt de curioasa, pe atat de tare ma sperie ideea de a ajunge acolo. Daca te tenteaza sa mergi in India asigura-te ca folosesti mana dreapta atunci cand mananci si ca nu iti pui degetele in gura, doar folosesti degetul mare pentru a impinge hrana. De ce nu si mana stanga? Pentru ca aceasta este folosita, de regula, la baie.

9. Nu mânca cu mâna daca te afli în Chile

În Chile, atingerea mâncarii cu mâinile se consideră lipsa de maniere. Da, da…aceeasi regula se aplica si pentru cartofii prajiti, pizza și burger.

10. Nu lasa bacșis în Japonia

Bacsișul este ceva obișnuit in tarile din Europa, însa în Japonia nu este văzut cu ochi buni. Foarte rar se întâmplă să se lase bacșis, iar daca vei face asta te vei trezi cu banii respinși.

11. În Etiopia nu mânca din propria ta farfurie

Mai exact, în Etiopia farfuriile individuale sunt considerate o risipă și toata lumea mănâncă din mijlocul mesei, cu mâinile.

12. În Thailanda e ciudat să folosești furculița

Furculițele sunt folosite doar pentru a umple lingurile atunci când mănâci. Nu le folosi pentru a mânca deoarece s-a puteti atragi multe priviri încruntate.

13. Nu mânca tot atunci când cinezi în China

Chinezii consideră că e nepoliticos să mănânci tot din farfurie, așa ca, oricat de buna ți s-a parut mâncarea încearca să mai lași ceva în farfurie. Mai exact, lăsând un pic de mâncare în farfurie este un semn că ai primit suficientă mâncare și că te-ai saturat.

Surse: travel.kudika.ro

foto interior: By sergey causelove, Shutterstock

foto prima pagina: By rocharibeiro, ShutterstockTwin Peaks Bread GIF by HULU – Find & Share on GIPHY

Jitaru Cristina

La orice ușă închisă, există o fereastră pe care o poți deschide. Nu există nimic imposibil, totul se poate realiza, voință să fie.

Adaugă un comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.