Actual Generația X Mușchi Sfaturi

Au slabit peste 45 de kilograme. Care este secretul?

Când vine vorba despre a „topi” kilogramele în plus și a-ți menține siluetă, adevărații experți nu sunt nutriționiștii și instructorii de fitness, ci aceia care au slăbit considerabil și s-au menținut.

O căutare rapidă pe Google pentru diete sau regimuri de slăbit îți oferă sute de rezultate. Noi îți prezentăm mai jos câteva dintre poveștile de succes în luptă cu kilogramele, povești spuse chiar de cei care au slăbit peste 45 de kilograme și au reușit să se mențină. Ei au dezvăluit cum și-au “antrenat” creierul pentru slăbit, care au fost obiceiurile culinare și cum li s-a schimbat stilul de viață.

Fii isteață cu dulciurile. Poftele – în special cele de culce – sunt capcană oricărei diete. Așa că nu mai este nicio surpriză de ce dieteticienii oferă un sistem care poate, efectiv, să combată poftă de dulciuri fără a te frustra.

Sarah Knowles Lugger, care a slăbit aproape 60 kg, spune că se atingea de deșerturile cu zahăr doar o data pe luna. În restul timpului, opta pentru înlocuitori sănătoși, făcuți în casă.

Au mâncat și au slăbit
“Cand mă lovea poftă de înghețată, o potoleam imediat înlocuind înghețată cu o banană. Tot ce aveam nevoie erau câteva felii înghețate de banană, un pic de unt de arahide (sau orice unt făcut din nuci) și pudra de cacao pentru gust. La puneam pe toate într-un blender și le transformăm într-o pastă care era o înghețată foare gustoasa”, spune Sarah.

În plus, ea a subliniat că nu ținea niciodată în casă gustări nesănătoase, care ar fi putut să o tenteze. “Daca nu mai puteam de poftă, era întotdeauna un prieten care îmi aducea exact o porție din acel dulce la care visam. Nu picăm în capcană de a-mi cumpără singură pentru că sigur îmi luăm cea mai mare cutie de înghețată în loc de una singură, mică!”, mai povestește ea.

Mănâncă mâncare adevărată. Cea mai eficientă dietă este aceea bazată pe alimente nutritive, adevărate, nu pline de conservanți, fapt susținut și de către Cât Elliot, care a pierdut peste 40 kg, dar care le-a “recuperat” pe cea mai mare parte dintre ele.

“Cheia este să mănânci mâncare adevarata”, spune ea. “Sa sări peste meșe, să ai restricții alimentare excesive și să apelezi la păștile de slăbit, nu ajuta”. Când și-a dat seamă de toate acestea, mai ales că dietă anterioară – una foarte restrictivă! – părea că a fost degeaba, în condițiile în care se îngrășase din nou, femeia a reușit să schimbe alimentația, să consume mai multe fructe și legume și, în cele din urmă, a slăbit peste 49 de kilograme. De data această, nu a mai pus nimic la loc.

Fă din oră de fitness oră de răsfăț
Pentru mulți dintre cei aflați la dietă, execitiile fizice ajung să fie o corvoadă. Însă cei care au reușit să slăbească și să își mențină greutatea spun că au învățat să se bucure de oră de mișcare din fiecare zi.

“Uram exercițiile fizice”, spune Elliot, “insa din clipă în care am început să fac exerciții fizice pentru a-mi tonifia organismul, pentru a-mi menține greutatea ideală, am și învățat să mă bucur de ele”. În plus, spune femeia, așa a reușit să piardă și mai repede din kilogramele care îi erau o povară

Mai ocolește cântarul
Să te cântărești o data pe săptămâna poate fi un gest motivant în cazul unei cure de slăbire, mai ales când, acul arată mai puțin, iar progresul este evident. Dar să te urci prea des pe cantar poate fi foarte stresant.

“Incearca să nu te concentrezi prea mult asupra afisajului cantarului”, spune Noelia Beatriz Trujillo, care a slăbit aproape 20 kg. “Daca devii mai puternică și hainele mele se așează mai frumos, acul cântarului chiar poate urcă un pic față de ultima cântărire, fără a fi vreo problemă.

Tocmai pentru a nu se supune unui stres în plus în timpul dietei, mulți spun că au ajuns să se cântărească o data la două sapatamani.

Concentrează-te asupra “liniei de finish”
Este un alt lucru pe care îl cunosc toți cei care au ținut cu succes diete. Trebuie să înveți cum să te descurci cu micile capcane care apăr de-a lungul drumului deloc ușor și deloc scurt al pierderii în greutate. De exemplu, la începutul dietei, Hannah Preston, care a reușit să slăbească 50 kg, spune că îi era foarte ușor să lase o perioadă mai proastă prin care trecea să îi distrugă motivația.

“Totul era un joc mental și mi-a luat ceva să mă obișnuiesc cu el. M-am antrenat să nu iau în calcul fiecare kilogram pe care l-am pierdut sau câștigat pentru că este contraproductiv. Importantă este imaginea de ansamblu. Contorizează-ți succesul în funcție de cum te simți, de nivelul de energie din organism, de perioadele mai lungi în care faci efort fizic și de cum îți vin hainele”, spune Preston.

Bea apa. Multă apa
Cândva o mare prietenă cu băuturile dulci și acidulate, Lorann Brown, care a slăbit cu succes aproape 45 kg, a ajuns de la a nu pune picătură de apa în gură la a bea aproape patru litri (18 căni) în fiecare zi.

“Acum cu greu m-ai vedea fără să am cu mine o sticlă cu apa”, spune ea. Și nu este singură. Același lucru îl mărturisește și Kimbro, care este acum cu jumătate mai slabă decât în perioadă în care îi plăcea să bea sucuri cu acid.

Gândește dincolo de sală de gimnastică
Cei care au slăbit considerabil știu că exercițiile fizice nu trebuie făcute la anumite ore și într-un anume loc, ci trebuie să facă parte din rutină zilnică.

“Cand exercițiile fac parte din programul tău de fiecare zi, vei ajunge să slăbești mult mai ușor și să te simți mai bine”, susține Nick Guile care a s-a folosit de jocurile Wii Fit pentru a slăbi aproape 60 kg.

Și Lugger a slăbit după ce a mers zilnic între 30 și 45 de minute în ritm alert prin cartier, în timp ce Preston s-a plimbat mult cu prietenii, a făcut Zumba și s-a jucat Wii, încercând de asemenea, să facă și unele exerciții de fitness de pe YouTube. “Ma credeți sau nu, dar tot nu am cârd de membru la vreo sală de sport. Tot ce fac este să merg zilnic cel puțin patru kilometri”, este concluzia sa.

Sursa: andreearaicu.ro

Jitaru Cristina

La orice ușă închisă, există o fereastră pe care o poți deschide. Nu există nimic imposibil, totul se poate realiza, voință să fie.

Adaugă un comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.