Actual știri de TOP

Air Moldova a fost cumpărat

Compania Românească Blue Air a cumparat Air Moldova. Valoarea tranzacției ajunge la 1,2 miliarde lei. Cumpărătorul și-a asumat obligația soluționării problemei de operare și de dezvoltare a Companiei. 

Compania RomâneascăCivil Aviation Group S.R.L cumpărând Air Moldova a transferat 50 de milioane de lei în bugetul statului, iar restul sumei reprezintă datoriile companiei Air Moldova, pe care cumpărătorul s-a obligat să le achite. Conform Strategiei de dezvoltare a Companiei Air Moldova, Civil Aviation Group urmează să lanseze 7 rute noi până la finele anului 2019 şi 4 rute noi în 2020. În 2021 este preconizată deschiderea zborurilor pe distanțe lungi către SUA, Canada, China şi zborurilor pe distanțe medii. Air Moldova a fost scoasă la vânzare, pentru a evita un faliment total. Din anul 2015 compania a fost în declin continuu. Compania Civil Aviation Group S.R.L este una dintre cele mai importante companii de pe viața avia românească.

Reporter: Teo MOCANU

Jitaru Cristina

La orice ușă închisă, există o fereastră pe care o poți deschide. Nu există nimic imposibil, totul se poate realiza, voință să fie.

Adaugă un comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.