Actual Generația X știri de TOP

(FOTO) Acțiune de comemorare. Kemerovo, raionul Drochia este cu voi…

Un grup de drochieni s-a adunat joi în centrul orașului Drochia, str. Independenței să cinstească memoria celor morți în incendiu din Kemerovo, Rusia, dar și pentru a fi solidari cu familiile celor decedați și cu cei care au avut de suferit din cauza pojarului.

Toată lumea este zguduită de incidentul care s-a produs recent în orașul Kemerovo, Rusia. Presa națională din Moldova cât și cea rusească, are un șir de răspunsuri la acest caz (act terorist, înscenare, etc) însă oricare ar fi adevărul la mijloc, cert este faptul că au murit familii și foarte mulți copiii nevinovați.

Acest caz a răvășit inimile drochienilor. În seara de 27 – 28 martie, rețele de socializare și grupurile media din oraș erau pline cu informații despre Kemerovo, majoritatea fiind cu îndemnul de a organiza o comemorare dedicată persoanelor decedate.

Astfel, administrația publică locală a amenanjat în centrul Drochiei, un banner dedicat persoanelor decedate în Kemerovo.  Doritorii și-au exprimat condoleanțe pentru cei care și-au pierdut apropiații în incendiu. În prima zi, funcționarii publici în mod organizat au depus flori și lumănări la banner.

Pentru prima dată în oraș, locuitorii s-au mobilizat singuri pe rețelele de socializare, să vină cu toții la bannerul „Kemerovo” cu lumânări și baloane albe cu heliu. semnificat sufletele copiilor ce s-au ridicat asemeni unor îngeri în împărăția cerurilor, iar culoarea albă a baloanelor a simbolizat puritatea, curățenia și nevinovăția lor.

La ora 18:00 pe strada Indepenedenței s-au adunat o mulțime de drochieni cu flori și jucării. Din păcate, nu exista nici un organizator care să mobilizeze publicul care era dispersionat, majoritatea se întrebau între ei, când să elibereze baloanele cu heliu sau când să se apropie de banner și să aprindă lumânari. Locuitorii au început între ei să discute și să se îndemne unii pe alții, să vorbească cineva în public și să dea startul eliberării baloanele spre cer.

După câteva minute, a venit o propunere din mulțime către echipa buzz.md, să mobilizeze publicul. Astfel, o jurnalistă de la portalul nostru de știri,  a ținut un discurs despre incidentul care s-a produs în Kemerovo,  și a rugat ca cei prezenți la comemorare să păstreze un minut de reculegere și să cinstească memoria celor morți în incendiu.

La final, oameni de toate vârstele au lansat în aer baloane cu heliu, organizând în acest mod un flash-mob improvizat.

În dimineața zilei de 2 aprilie în s. Țarigrad, un grup de elevi din gimnaziul „Țarigrad” a organizat la fel o acțiune de comemorare a persoanelor decedate în Kemerovo. Tinerii împreună cu profesorii s-au adunat în parcul de la Casa de Cultură din sat, au aprins candele și au adus multe jucării de pluș copiilor care au decedat în incendiu.

Amintim că incendiu s-a produs duminică, 25 martie, în centrul comercial „Zimniaia vișnia” din Kemerovo, Federația Rusă. Potrivit ultimelor date, 64 de persoane și-au pierdut viața, dintre care 41 sunt copii.

Jitaru Cristina

La orice ușă închisă, există o fereastră pe care o poți deschide. Nu există nimic imposibil, totul se poate realiza, voință să fie.

Adaugă un comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.