Generația X

(FOTO) Acasă la Mihai Eminescu

Pe data de 7 martie, elevii Liceului Teoretic „ Mihai Eminescu ”  împreună cu profesorii de limba și literatura română au vizitat satul de baștină, a marelui poet Mihai Eminescu. La Ipotești  s-a creat un  parteneriat între Școala Gimnazială Nr. 1 din  Vlădeni și Liceul Teoretic „ Mihai Eminescu” din or. Drochia. Această excursie prevedea omagiul poetului Mihai Eminescu cu poezii și cîntece.

Casa memorială Mihai Eminescu de la Ipotești este un muzeu memorial amenajat în casa în care a trăit poetul Mihai Eminescu(1850-1889) în satul Ipotești din județul Botoșani.

Elevii și profesorii au rămas plăcut surprinși de ospitalitatea și frumusețea Ipoteștiului. „Vizita la Botoșani a fost o experiență memorabilă, astfel am uitat de granițe și ne-am simțit ACASĂ. Am admirat portul național plin de colorit, cântecele populare interpretate inedit de către copii talentați și carismatici, covoarele naționale. De asemenea, am fost implicați într-un atelier de creație deosebit și anume, încondeierea ouălor. Demn de remarcat este faptul că centrul istoric al Botoșaniului este păstrat intact, ceea ce permite vizitatorilor să se transpună în secolul al XIV-lea. Vizitând Casa memorială Mihai Eminescu din Ipotești, elevii s-au simțit mândri că studiază în liceul care îi poartă numele. Oricând vom avea posibilitatea, vom reveni cu mare drag! ” comunică profesoara de limba și literatura română a Liceului Teoretic „Mihai Eminescu ” , Postovan Irina.