Actual Generația X Sfaturi

5 sfaturi ca să înveți engleza rapid

Multe persoane se întreabă cum să învețe limba engleză rapid, fără ore de adăugator sau să își îmbunătățească nivelul actual, astfel încât să vorbească fluent și pe înțelesul tuturor. Astăzi venim cu câteva sfaturi care vă vor ajuta să învățați engleză rapid și efiecient. 

  1. Citește cărți în limba engleză

În cazul cărților în limba engleză cel mai mare avantaj este dezvoltarea pasivă a vocabularului, pentru că sensul multor cuvinte le vei deduce din context, fără a fi nevoit să cari după tine un dicționar  tot timpul. Pentru a încorpora însă aceste cuvinte în vocabularul activ și a le folosi într-o conversație v-a trebui să le notezi și să le exersezi de câteva ori în conversații cu alții. Pe lângă vocabular, un alt motiv important pentru a citi în limba engleză este pentru a însuși obiceiul de a gândi în engleză, un factor cheie în dobândirea fluenței în exprimare. Cu cât exersezi mai mult, cu atât mai capabilă va fi mintea ta de a procesa cuvintele citite fără a mai recurge la procesul de traducere în minte.

  1. Vizionează filme în engleză

Inconștient poate, învățăm foarte multă engleză de la televizor, filme sau desene animate pentru că, deși nu înțelegem întotdeauna toate cuvintele, creierul nostru este foarte concentrat pe acțiunea care se petrece (firul întâmplărilor) și încearcă să dezlege cât mai multă informație. Sfatul meu ar fi să ai subtitrarea setată în limba engleză, iar în acest fel poți citi cu usurință diferite cuvinte (mai ales că așa auzi și cum se pronunță corect)

  1. Ascultă muzică în limba engleză

Cu un simplu search pe Google, caută versurile melodiilor care îți plac (fă o mică analiză pe text, sunt sigură că dupa multe din piesele preferate o să capete un nou înțeles). Uneori, ascultăm muzică instinctiv, atrași de linia melodică, fără a acorda prea mare importanță versurilor. Fredonează refrenul preferat, scrie versurile care îți plac în agendă, subliniază cuvintele noi.

  1. Conversații zilnice

Doar conversând veți putea să vă păstrați abilitățile de comunicare în limba engleză și creierul alert atunci când începe să se exprime într-o limbă straină. Fluența în exprimare se dobândește doar prin practica conversaționala. Vorbiți, vorbiți, vorbiți! Dacă nu aveți persoană cu care să comunicați sau vă jenați, există diverse aplicații în care duci o conversație de tip sms cu un robot, care este dotat cu un taducător ce te v-a ajuta.

5. Învață propoziții întregi, nu doar cuvinte

Ca să îți îmbunătățești vocabularul, te sfătuiesc să înveți fraze complete, nu doar cuvinte individuale. Întoteauna îți va fi mai ușor să îți amintești de un cuvânt dacă l-ai introdus într-un anumit context, decât dacă l-ai învățat pur și simplu dintr-un dicționar. Mintea ta asociază acel cuvânt cu o frază anume și își va aminti mult mai ușor de cuvântul respectiv. Mai mult, vei învața involuntar și aspecte gramaticale și ordinea în care se folosesc cuvintele în propoziție.

Dacă ții cont de aceste sfaturi, vă garantăm că ve-ți însuși limba engleză mai ușor și mai distractiv!