Actual Ora poliției știri de TOP

20 ani de pușcărie pentru omorul bărbatului din s. Măcăreuca

Procuratura raionului Drochia anunță despre condamnarea unei persoane din s. Măcăreuca la 20 ani de pușcărie.

La 19 mai 2019, aproximativ în jurul orei 21:30, un bărbat în vârstă de 33 ani, locuitor al satului Macăreuca, fiind în stare de ebrietate, a mers la un consătean de al său de 52 de ani, pentru a clarifica niște neînțelegeri mai vechi.  „Oaspetele nepofitit” a generat intenționat un conflict, agresându-l verbal pe consătean. La insistențele gazdei de a-i părăsi gospodăria, cel venit a refuzat categoric să plece și a pornit să-l agreseze deja fizic, aplicându-i la nimereală mai multe lovituri cu pumnii și picioarele.

Crimă terifiantă în raionul Drochia. Un bărbat a fost omorât în bătăi

    Procuratura raionului Drochia a anunțat redacția prin intermediul unui comunicat de presă, obținerea unei sentințe de condamnare la 20 ani de închisoare a unui bărbat din s. Măcăreuca, r-nul Drochia, care și-a bătut vecinul până la moarte, omor comis cu o deosebită cruzime, precum şi din motive sadice.

Procurorii au prezentat în fața judecătorilor probe care indică faptul că făptuitorul, la 19.05.2019, aproximativ pe la orele 21.30, a pătruns în gospodăria victimei, fără consimțământul acesteia, pentru a clarifica careva neînțelegeri mai vechi.

Aflându-se în locuința victimei, a creat intenționat un conflict, care a generat într-o bătaie. În cadrul altercației, bărbatul având intenția de a omorî, și-a atacat vecinul cu un obiect improvizat depistat la fața locului, aplicându-i 22 de lovituri pe diferite părți ale corpului, în rezultatul cărora victima a decedat.

Acțiunile infracționale ale bărbatului au fost înregistrate audio de telefonul victimei, pe care acesta l-a pornit înainte de a fi omorât. Conform sunetului înregistrat, se aude cum o parte bărbătească aplică celeilalte lovituri și refuză a părăsi gospodăria sa, numindu-se unul pe altul pe prenume, care coincide cu prenumele făptuitorului și a victimei și coroborează cu circumstanțele comiterii omorului.

Potrivit procurorilor, bărbatul nu și-a recunoscut vinovăția de cele comise, iar cauza a fost judecată în procedură generală, cercetând toate probele administrate în cauză. În dezbateri, procurorii au cerut ca făptuitorul să fie pedepsit cu detențiune pe viață, pentru comiterea infracțiunii de violare de domiciliu și de omor cu deosebită cruzime.

Bărbatul are vârsta de 34 de ani și în privința acestuia pe rolul instanței de judecată mai există o cauză penală în care este cercetat sub aspectul amenințării cu omor.

Acum, dacă sentința va rămâne în vigoare, inculpatul își va ispăși pedeapsa pronunțată pentru ambele crime.

La această etapă, la solicitarea procurorilor, inculpatul a fost plasat în arest”, a specificat Serghei Grosu, procuror în Procuratura raionului Drochia.